MedWatch

Lilly og Teva sætter slutspurten ind i udviklingen af ny migrænemedicin

Kapløbet om at være først med ny medicin til injektionsbehandling af migræne er på vej ind i den afgørende fase. Nu lægger Lilly og Teva sig frem i feltet.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Både israelske Teva og amerikanske Lilly melder om gode forsøgsresultater med deres respektive produkter til injektionsbehandling af migræne og er nu klar til at gå ind i den afgørende fase.

Det skriver FierceBiotech.

Lilly har afprøvet deres produkt, LY2951742 på mere end 400 migrænepatienter, og ifølge virksomheden viste resultaterne en signifikant forbedring i forhold til placebo. 

Lilly planlægger denne sommer fase 3-forsøg med klyngehovedpine for at teste om produktet kan slå placeboprodukter i forhold til at reducere antallet af ugentlig anfald.  

Ligeledes har Teva i et forsøg med 300 migrænepatienter nået sit mål om at nedbringe det gennemsnitlige antal af migræneanfald om måneden blandt forsøgspersonerne. Behandlingen med deres produkt TEV-48125 førte til seks færre anfald per måned, mens behandling med placebo reducerede antallet med 3,46 tilfælde.

Teva blåstempler nu sit fase 3-program og ser på papiret ud til at have lagt sig i spidsen i migrænekapløbet, påpeger Evercore ISI analytiker, Umer Raffat.

Også Amgen og Alder Biopharmaceuticals er på vej mod sidste fase i afprøvningen af lignende medikamenter. 

 Lilly tilbagekøber kandidat for 300 mio.

 Amerikanere arbejder på månedlig migræne-sprøjte 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier