MedWatch

Genentech på indkøb hos Amgen

Amgen har solgt rettighederne til et lovende antistof til behandling af lunge- og astmasygdomme til Genentech.

Genentech, Roche
Foto: /ritzau/AP/Julie Jacobson

Genentech og Amgen har indgået en aftale med udgangspunkt i lægemiddelkandidaten AMG 282. Ifølge FierceBiotech overtager Genentech de globale rettigheder til antistofmidlet fra Amgen for en uoplyst sum.

Lægemiddelkandidaten påvirker forbindelsen mellem IL-33 og ST2-receptoren, som skulle have noget at sige i forhold til en lang række lungesygdomme.

Nu fører Genentech aktivet ind fase 2-studier med fokus på astma og KOL, hvor man undersøger mulighederne for at kontrollere de sygdomme ved at lukke IL-33-vejen ned.

"Mens vi var fascineret af genetikken bag dette mål, og potentialet for molekylet i astma og KOL, føler vi, at kommercialiseringen af det bedre kan optimeres hos Genentech, på grund af deres etablerede tilstedeværelse på dette område," sagde Amgen-topchef Robert Bradway ifølge FierceBiotech på en telekonference.

Amgen indgår kræftaftale med biotekselskab

Antistof-selskab vil være ”næste Genentech”

Bliver Symphogen et europæisk Genentech?

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier