MedWatch

Amgens Humira-efterligning nærmer sig godkendelse

Den verserende patentstrid mellem Amgen og AbbVie bliver i stigende grad et problem i takt med at omdrejningspunktet, Amgens biosimilære version af bestselleren Humira, rykker tættere på godkendelse.

Foto: /ritzau Scanpix/AP/Ric Francis

Det kommer efter alt at dømme ikke til at være problemfrit for Amgen at få sin biosimilære version af blockbustermidlet Humira på markedet. De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, regner med at have en godkendelse på plads inden udgangen af september i år, men patenttvister over midlet truer med at spænde ben for Amgens planer om at få midlet i salg i løbet af 2017. Det skriver FierceBiotech.

Hvis Amgen ikke får succes med at anfægte AbbVies patenter, kan det tage årevis, før den biosimilære Humira kommer på markedet, i hvert fald fra Amgens hånd, og indtil videre ser det ikke så lyst ud. Tidligere på måneden afviste USA's Patent and Trademark Office at kigge nærmere på et par patenter, som Amgen mener, er ugyldige, men selskabet har lovet at fortsætte i retten.

Og der er enorme summer på spil. Humira er et af de mest profitable lægemidler på markedet overhovedet, og indbringer ca. 12,5 mia. dollars om året. Amgen er derfor langt fra den eneste virksomhed, som kræser om en biosimilær version af gigtmidlet, men har indtil videre været i besiddelse af førertrøjen, en position de muligvis kan få problemer med at holde fast i. Merck, Novartis og Momenta barsler også med deres egne biosimilære versioner af Humira.

Patentmyndigheder afviser Amgen

Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

Baxalta går i fase tre med kopi af blockbuster

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier