MedWatch

BMS indgår milliardaftale om cancer

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har indgået en milliardstor aftale med en onkologisk iværksættervirksomhed om udvikling af nye lægemidler mod cancer.

Foto: Colourbox

Den lille amerikanske iværksættervirksomhed Dual Therapeutics har landet en aftale med en af de helt store spillere. Ifølge BioSpace har det onkologiske biotekselskab nemlig indgået en aftale med Bristol-Myers Squibb (BMS) til en værdi af 255 mio. dollars., svarende til 1,7 mia. kr.

Aftalen omhandler Duals små-molekyle modulatorer, som BMS vil udvikle til behandling af kræft og andre sygdomme.

BMS vil få alle rettigheder til at udvikle og kommercialisere de små-molekyle behandlinger, som Dual har opdaget. Dual modtager en hemmeligholdt upfrontbetaling og udviklingsomkostninger, og vil være berettiget til af modtage udviklings- og regulatoriske milepæle undervejs. Aftalen kan løbe op i 225 mio. dollars, hvis man får et lægemiddel godkendt i flere indikationer, og oveni kommer royalties af et eventuelt fremtidigt salg af de produkter, der er kommet ud af samarbejdet.

BMS hyrer fransk biotekfirma til at finde nye kræftmidler

BMS-direktør blev trukket ind i medicinalbranchen af Novo-opslag

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier