MedWatch

Charles River opkøber for milliarder

Det amerikanske kontraktforskningsselskab Charles River har opkøbt et konkurrerende, privatejet selskab for et etcifret milliardbeløb.

Foto: Colourbox

En stærkere position indenfor kontraktforskningstjenester og større adgang til det europæiske marked. Det er årsagerne til, at den amerikanske kontraktforskningsvirksomhed (CRO) Charles River har købt deres privatejede konkurrent, WIL Research. Det skriver Biospace.

Købet kommer til at løbe op i 585 mio. dollars eller tæt på fire mia. danske kroner. WIL Research tilbyder sikkerhedsvurderinger, kontraktudvikling og produktionstjenester til selskaber inden for biotek og pharma, men også inden for landbrugs- og kemiindustrien. Derfor forventer Charles Rivers da også, at opkøbet kommer til at udvide selskabets position på de nævnte områder.

“Opkøbet kommer også til at udbrede vores geografiske tilstedeværelse, særligt i Europa, hvilket tilfører en tiltrængt evne til at imødekomme nuværende og kommende krav. Det vil gøre det muligt for Charles River at tilbyde en bredere vifte af service til vores globale klienter,” sagde den adm. direktør for Charles River, James Foster.

Charles River forventer, at opkøbet af WIL Research vil bidrage med 150-170 mio. dollars i omsætning i dette år og op mod 240-250 mio. i 2017. Handlen forventes at blive lukket i løbet af det kommende år.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier