MedWatch

Lundbeck-selskab scorer breakthrough-status

Et af Lundbeckfond Ventures' amerikanske porteføljeselskaber har fået regulatorisk medvind af de amerikanske sundhedsmyndigheder til en behandling af den genetiske sygdom Niemann-Pick.

sejr vinde præmie
Foto: Colourbox

Den amerikanske biotekvirksomhed Vtesse har modtaget den såkaldte breakthrough-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Ifølge FierceBiotech er den regulatoriske godbid, der fremskynder udviklingen og ansøgningsprocessen, givet til lægemiddelkandidaten VTS-270 til behandling af den genetiske sygdom Niemann-Pick type C, som gør det svært for kroppen at nedbryde lipider.

Vtesse, der er et af Lundbeckfond Ventures porteføljeselskaber, er sammen med National Institutes of Health klar til at føre VTS-270 videre i et pivotalt fase 2/3-studie.

"Denne betegnelse er understøttet af stærke prækliniske og tidlige data med VTS-270 inklusiv data fra fase 1-studiet, der blev gennemført af National Institutes of Health. Det er vores håb, at denne status vil hjælpe med at fremskynde udviklingen og den regulatoriske ansøgningsproces, så patienter hurtigere kan få gavn af lægemidlet," udtaler adm. direktør Ben Machielse i en meddelelse.

Vtesse er det første selskab, der blev spundet ud af Cydan Development, som er en orphan drug-accelerator, der blev etableret i 2013 af blandt andre Lundbeckfond Ventures og Pfizer Venture Investments. Den amerikanske opstartsvirksomhed har kun et år på bagen.

Lundbeck og Pfizer i fælles venturesats

Veloxis-formand ville have kommerciel profil

Lundbeckfond Ventures investerer i fransk medicofirma

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier