MedWatch

Symphogen-aftale kan være del af Shire-kur

Baxaltas milliardstore aftale med danske Symphogen kan ifølge Financial Times være en del af et større spil, der involverer selskabets forhandlinger med Shire.

Flemming ØRnskov, CEO, direktør, Shire Pharmaceuticals
Foto: Shire/ PR

Danske Symphogen har indgået et partnerskab med det amerikanske biotech-selskab Baxalta. Aftalen kan meget vel være en del af Baxaltas planer om at gøre sig attraktiv for britiske Shire, der tidligere har budt på selskabet, skriver Financial Times.

Som en del af partnerskabet vil Baxalta betale Symphogen 175 mio. dollar, godt 1,2 mia. kr., et beløb der kan vokse til 1,6 mia. dollar. Til gengæld modtager Baxalta eksklusive rettigheder til seks immunterapier, der er præklinisk udvikling.

Danske Symphogen vil selv være ansvarlig for de første udviklingsstadier, hvorefter Baxalta vil tage lægemidlerne gennem de sidste stadier og markedsføre dem.

Alliancen viser, at selvom Shire har udvist interesse i Baxalta, så fortsætter selskabet sine egne planer. Baxalta kan dog have skrevet sig bag øret, at Shires administrerende direktør, danske Flemming Ørnskov, har udtalt interesse for at udvide forretningen til også at omfatte cancer-lægemidler.

Baxalta har tidligere sagt nej til Shires tilbud på 30 mia. dollar i aktier, men ifølge interne kilder er et højere bud, der også inkluderer kontanter, muligvis på vej, skriver Financial Times.

Shire nærmer sig gigantisk amerikansk opkøb

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

”Vi er inde i en god periode i dansk biotek”

PKA: Baxalta-aftale medfører større support fra aktionærerne

”Det er en kæmpe validering af os som selskab”

Symphogen lander milliardstor international samarbejdsaftale

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier