MedWatch

Turing vil give rabatter i stedet

Det ser ikke ud til, at det bliver til en egentlig prisnedsættelse for det meget omtalte middel Daraprim fra Turing Pharmaceuticals. Selskabet antyder, at det i stedet vil forhandle rabataftaler med hospitalerne.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

Det blev en af sensommeren og efterårets mest sejlivede historier fra medicinalbranchen, da Martin Shkreli, adm. direktør for Turing Pharmaceuticals besluttede sig for at hæve prisen på selskabets lægemiddel Daraprim. Det fik kritiske blikke til at rette sig mod medicinpriserne i USA og ligeså kritiske røster fulgte efter. Nu er spørgsmålet om prissætningen af Daraprim så vendt tilbage. Det skriver Bloomberg

Martin Shkreli og co. har meldt ud, at man ikke nødvendigvis vil sænke prisen alligevel, sådan som man allers havde lovet efter den omfattende kritik. I en meddelelse siger selskabet, at en billigere listepris ikke nødvendigvis vil komme patienterne til gode, og i stedet for vil man forhandle rabataftaler med hospitaler med afslag på prisen for op mod 50 pct.

 Udskældte Turing lover at sænke prisen

Det beroliger ikke nødvendigvis de læger, som bruger midlet til at behandle blandt andet HIV-patienter og andre med svækket immunforsvar, og beslutningen bliver modtaget med megen skepsis. Det skyldes især, at der ikke findes nogen generisk version af Daraprim på det amerikanske marked. Det på trods af, at Turing har lovet, at selskabet vil gøre en indsats for at for eksempel underbemidlede patienter kan få medicinen billigt eller gratis.

 Forhadt medicinalboss er langt fra alene 

 "Han ligner en forkælet møgunge"

 Medicinalchef trækker i land efter prisstigning på 5500 pct. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier