MedWatch

"Han ligner en forkælet møgunge"

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er ikke imponeret af Martin Shkreli , som har hævet prisen på et lægemiddel med 5500 pct.

Foto: Stephen B. Morton/AP/POLFOTO/news

De amerikanske medicinpriser er pludselig blevet en vigtig del af kampen om at blive USA's næste præsident, og nu blander den republikanske præsidentkandidat Donald Trump sig i debatten om Martin Shkreli og hans medicinalselskab Turing Pharmaceuticals.

"Han ligner en forkælet møgunge," lød det fra Donald Trump, som bestemt ikke er imponeret af Martin Shkreli, skriver Business Insider. Det skete i USA foran en større gruppe journalister. Trump tilføjede:

"Den fyr er ingenting. Han er et nul. Han burde være flov over sig selv."

Meldingen kommer i kølvandet fra, at Martin Shkreli er blevet ekskluderet fra verdens største brancheorganisation for biotekselskaber, BIO.

Hele verden raser

Martin Shkreli er blevet aldeles upopulær for at have hævet prisen på lægemidlet Daraprim med 5500 pct., fra 13,5 dollars til 750 dollars natten over. Det skete, efter han tidligere på året købte virksomheden Impax Laboratories, og dermed lægemidlet Daraprim, for 55 mio. dollar.

Det fik blandt andet den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton til at fare i blækhuset og på Twitter erklære krig mod de høje medicinpriser.

Efter det mest af verden de den seneste uge offentligt har kritiseret Martin Shkreli i stærke vendinger, meddelte han forleden over for amerikanske NBC News, at han ville sænke prisen - inden for de kommende uger.

Lægemidlet Daraprim bliver brugt til at behandle en infektionssygdom, Toxoplasmos, der er farlig for spædbørn og folk, hvis immunforsvar er svækket så som HIV-patienter, og patientgrundlaget er relativt småt.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier