MedWatch

Novo udvider gigantisk studie med GLP-1-tablet

Novo Nordisk har valgt at udvide et i forvejen kæmpe studie med den orale udgave af GLP-1-analogen Semaglutid til nu at omfatte 9000 patienter.

Foto: PR

Novo Nordisk satser hårdt på at udvikle en oral udgave af GLP-1-analogen Semaglutid, og nu udvider medicinalkæmpen sit i forvejen massive fase 3a-studie for udviklingen, det såkaldte Pioneer-studie.

Af regnskabet for tredje kvartal, der er offentliggjort torsdag morgen, fremgår det således, at Pioneer-studiet samlet set vil omfatte ti studier med samlet 9000 patienter.

De ti studier består af ni sikkerheds- og effektstudier samt et studie, der skal undersøge hjerte-kar-sikkerheden med den orale udgave af Semaglutid.

Tidligere har Novo Nordisk oplyst, at Pioneer-programmet ville omfatte i alt syv studier og 8000 patienter - fordelt på seks sikkerheds- og effektstudier samt et hjerte-kar-studie.

Størstedelen af de i alt ti Pioneer-studier ventes igangsat i løbet af næste år, meddeler Novo Nordisk.

"Det første studie i programmet forventes påbegyndt i første kvartal af 2016 og vil undersøge effekt og sikkerhed for oral Semaglutid givet én gang dagligt i doser på 3 mg, 7 mg og 14 mg sammenlignet med én daglig dosis på 100 mg af oral Sitagliptin. Størstedelen af de resterende ni studier i Pioneer-programmet ventes at blive påbegyndt i løbet af 2016," skriver Novo Nordisk i torsdagens regnskab for tredje kvartal.

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier