Merck sætter sin lid til kræftbehandling

Det tyske medicinalselskab Merck er udfordret af faldende salg og øget konkurrence på selskabets bedst sælgende lægemiddel, Rebif, til behandling af MS. Merck har dog flere lægemiddelkandidater ventende i kulissen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En pipeline inden for onkologi skal sparke nyt liv i det tyske medicinalselskab Merck KGaA, der kæmper med faldende salg af selskabets bedst sælgende produkt, Rebif, til behandling af multipel sclerose (MS).

Til nyhedsbureauet Reuters fortæller direktøren for den globale forsknings- og udviklingsenhed Merck Serono, Luciano Rossetti, at op til 80 pct. af pipelinen har fokus på onkologi og immunonkologi.

Merck fik blandt andet fasttrack-status i USA i sidste uge af lægemiddelkandidaten avelumab, der er udviklet i samarbejde med Pfizer. Avelumab er en immunterapi til behandling af en aggressiv type hudkræft kendt som merkelcelle karcinom. Merck forventer den første lancering af lægemiddelkandidaten i 2017, og arbejder hen i mod mindst en ekstra lancering for forskellige kræftformer hvert år indtil 2022.

Derudover regner Merck med at komme med fase 3-data senere på året på  lægemiddelkandidaten evofosfamide, som man udvikler sammen med Threshold Pharmaceuticals. Selskaberne forventer, at indsende registreringsansøgning i midten af 2016 og med lancering i 2017 muligvis til behandling af kræft i bugspytkirtlen og bløddelssarkom.

"Selskabet er et temmelig kritisk sted med en senfasepipeline, hvor der kunne komme nogle vigtige ansøgninger og lanceringer," siger Luciano Rossetti til Reuters.

 Merck og Pfizers PD-L1-middel får genvej mod hudkræft

 Mercks ”udfordrende” kvartal skuffer analytikerne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også