MedWatch

Lilly-kræftmiddel får særstatus

En af amerikanske Eli Lillys lægemiddelkandidater til behandling af kræft har fået den særlige breakthrough-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: /RITZAU/AP/Michael Conroy

Så er der medvind for Eli Lilly. Det amerikanske medicinalselskab, som konkurrerer med Novo Nordisk inden for behandling af diabetes, har nemlig fået den eftertragtede breakthrough-status fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det er lægemiddelkandidaten abemaciclib til behandling af fremskreden brystkræft, som myndighederne finder særligt interessant.

”Vi har set rigtig flotte fase 1-resultater i både bryst- og lungekræft, og det særlige er bl.a., at man har set enkeltstofeffekt, så man ikke nødvendigvis skal bruge midlet i en kombinationsbehandling. Virker abemaciclib, som vi håber, det gør, har det også et kæmpe potentiale. Det ser ud til, at det har en effekt inden for både bryst- og lungekræft, og så må vi se, hvilke andre indikationer det evt. kan blive aktuelt inden for. Men det er længere ude i horisonten," har Jesper Zacho, der er divisionsdirektør for Eli Lillys skandinaviske onkologi-division, tidligere fortalt MedWatch.

Det er data fra et fase 1-studie med patienter, som i gennemsnit har modtaget syv andre behandlingen inden abemaciclib, som danner grundlag for FDA's beslutning. Der er da også tilfredshed med beslutningen hos det amerikanske medicinalselskab i dag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier