MedWatch

Solide data fra ny type kolesterolmiddel

Et nyt kolesterolmiddel har i fase 1 vist samme stærke data som de to PCSK9-hæmmere, der hver især af mange er spået et årligt tocifret milliardsalg, men med kun én indsprøjtning hver tredje til sjette måned.

Foto: Colourbox

Der er blevet sagt og skrevet meget om de to kolesterolmidler Praluent og Repatha fra hhv. Sanofi og Amgen, men de meget omtalte PCSK9-hæmmere kan være på vej til at blive overhalet på sigt af en helt ny type kolesterolmiddel.

For ifølge Reuters har Alnylam Pharmaceuticals and Medicines i søndags på den årlige European Society of Cardiology (ESC) præsenteret fase 1-data, der kan matche de to midler, der begge spås årligt topsalg på mere end 2 mia. dollars, men med langt færre indsprøjtninger.

Data viste, at en enkelt dosis på 300 mg reducerede den farlige kolesterol, LDL, med lidt over 50 pct. på 12 uger, svarende til de 50-60 pct. reduktioner set med de to antistoflægemidler, og reduktionen var stadig 44 pct. efter 140 dage.

Alnylams produkt vil være en relativt sen ankommer til festen, da det er usandsynligt, at salget kan begynde inden 2020, hvis og såfremt de efterfølgende senfasestudier har succes, men dens reducerede injektionsfrekvens kunne gøre det til et attraktivt valg. For eksempelvis skal Repatha enten indsprøjtes hver anden uge eller hver måned.

 Kolesterolkapløbet kan nu begynde

 ”Kolesteroltallet er som en tikkende bombe hos de her patienter”

 Nye kolesterolmidler i amerikansk armlægning 

 Sanofi et skridt foran Amgen i kolesterolkapløb  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier