Forskere udvikler kunstig hjerne af stamceller

Et hold af amerikanske forskere har udviklet, hvad der svarer til en næsten komplet menneskehjerne. Hjernen kan andet få betydning i forhold til at udvikle ny medicin mod hjernesygdomme.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En ny kunstig hjerne dyrket på stamceller kan være med til at bane vejen til udvikling af ny medicin til komplekse hjernesygdomme, som for eksempel Alzheimers, Parkinsons og autisme.

Ifølge Ingeniøren er det et hold af amerikanske forskere, der har haft held med at lave en komplet menneskehjerne, der svarer til et fem uger gammelt foster ved at konvertere hudceller fra et menneske til stamceller.

Det er professor i biokemi på Ohio State University (OSU) Rene Anand, der står bag hjernen. Ifølge ham vil man kunne bruge den til at udvikle medicin til komplekse hjernesygdomme.

”Den genetiske videnskab peger på, at der er op mod 600 gener, som kan forårsage autisme, men vi kan ikke komme videre. Matematiske korrelationer og statiske metoder er ikke nok til at identificere sammenhænge. Du har brug for et eksperimentelt system - du har brug for en menneskelig hjerne,” siger han i et nyhedsbrev fra OSU.

 Flere står på spring til hastigt voksende Parkinsons-marked

 Forskere jagter svar på de store spørgsmål

 For høje krav skyld i fejlende Alzheimers-medicin 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også