MedWatch

NEXT håber på faldende sagsbehandlingstider

Det danske NEXT-initiativ er fra flere sider blevet udråbt til en succes, der betyder flere kliniske forsøg i Danmark, men der er også en bagside af medaljen. En bagside, som formanden håber på, at en ny lægemiddelstyrelse kan afhjælpe.

NEXT-initiativet er ganske vist allerede udråbt som en succes, men man kan også flyve for tæt på solen. Det danske initiativ, som er et offentligt-privat partnerskab, der arbejder for at gøre Danmark til et foretrukket land for lægemiddelindustrien at foretage de helt tidlige afprøvninger af nye lægemidler i patienter, og som indtil videre er lykkedes rigtig godt med det, har nemlig også en udfordring.

I august meddelte Sundhedsstyrelsen, at antallet af kliniske forsøg er steget med 20 pct. i første halvår af 2015. Sundhedsstyrelsen modtaget 178 ansøgninger om kliniske forsøg i første halvår, hvilket er 37 flere end første halvår 2014.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier