MedWatch

Eksperter presser på for billigere kræftmedicin i USA

Det er alt for dyrt at være kræftpatient i USA. Det mener en sammenslutning af kræfteksperter, som er kommet med en række forslag til, hvordan man kan presse prisen ned.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

En ny regulativ enhed, der skal være med til at fastsætte prisen på kræftmedicin så snart, medicinen er blevet godkendt af FDA. Det er et af de centrale forslag fra 118 førende kræfteksperter, som er gået ind i kampen for billigere kræftmedicin i USA.

Det skriver Reuters.

Den regulative enhed skal sammensættes af kræfteksperter og repræsentanter fra medicinalvirksomhederne, regeringen og den statslige sundhedsforsikring Medicare, lyder forslaget.

Eksperterne har fremført deres synspunkter i en artikel publiceret i tidskriftet Mayo Clinic Proceedings tirsdag.

Ifølge hovedforfatteren, hæmatolog hos Mayo Clinic Dr. Ayalew Tefferi, skal en forsikret kræftpatient, der har brug for medicin til i alt 120.000 dollars, i dag selv punge ud med 30.000 dollars. Det er mere en halvdelen af den gennemsnitlige indkomst amerikansk husstand.

Gruppen af kræfteksperter har tidligere foreslået, at den amerikanske statslige sundhedsforsikring, Medicare, skal have lov at forhandle medicinpriser for seniorer, der er dækket af den statslige sundhedsforsikring for ældre.

Samtidig vil eksperterne have den amerikanske stat til at tillade import af kræftmedicin fra andre lande, som for eksempel Canada, hvor priserne er lavere.

Det handler ikke om, at underminere medicinalvirksomhedernes ret til at skabe profit, siger Dr. Ayalew Tefferi. Men tiden er inde til at kræve en ændring.

”Patienterne lider, vi har foreslået nogle løsninger,” siger han.

DF: Patienter skal informeres om alternativer til dyr medicin

Lilly beskylder KRIS for prisprioritering

Biotekchef ser kæmpe skridt forude for kræftbehandling

Danske Patienter: Debatten om dyr medicin er afsporet

Mange danskere vil inddrage pris ved medicingodkendelser

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier