MedWatch

Azanta på partnerjagt

En række af uheldige omstændigheder har været en mavepuster på danske Azanta, der blandt andet døjer med negativ egenkapital. En ny partnerstrategi skal sikre selskabets fremtid.

Foto: Colourbox

Flere uheldige omstændigheder blandt andet selskabets fejlslagne metadonprodukt, der blev trukket tilbage, og en mislykket børsnotering har nu har slået medicinalfirmaet Azanta i gulvet.

Over for Børsen erkender bestyrelsesformand, Lars Aaen, ”at det gør rigtig ondt”, og selskabet stod med udgangen af 2014 med en negativ egenkapital på 9 mio. kr. og et samlet underskud for 2014 på 24 mio. kr.

Azanta er nu på jagt efter finansiering til kræftmidlet Nimoral.

"Lykkes vi ikke med at få partnere ind, må aktionærerne tage stilling til, om de vil skyde penge ind, så vi kan færdiggøre Nimoral som et selvstændigt selskab, og vil de ikke det, stopper vi det bare," siger Lars Aaen til Børsen.

 Biotekselskab skiller sig af med Genmab-medstifter

 Azanta tager sidste skridt inden ansøgning 

 Azanta-direktør: Vi har penge til i hvert fald 2017 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier