MedWatch

Novo Nordisk og KU i samarbejde om talenter

Københavns Universitet, Karolinska i Sverige, Oxford i England; Novo Nordisks talentjagt fortsætter ufortrødent.

Foto: Novo Nordisk

Diabeteskoncernen Novo Nordisk, der aldrig har lagt skjult på den enorme betydning de rigtige mennesker har for koncernen, tager nu et nyt skridt med formål at øge den danske talent-pool.

Novo Nordisk og Københavns Universitet har således underskrevet en treårig aftale om et stipendieprogram for talentfulde studerende.

"Novo Nordisk International Programme of Talents skal styrke studentermobiliteten mellem Københavns Universitet og udvalgte partneruniversiteter i elitesamlingen International Alliance of Research Universities (IARU), som Københavns Universitet er en del af. Novo Nordisk giver op til 5 mio. kroner årligt til stipendieprogrammet," skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

”Internationale talenter er afgørende for København som vidensmetropol og for Novo Nordisk som virksomhed. Vi ønsker at bidrage til, at danske studerende rejser mere ud og henter ny viden, og at flere udenlandske studerende får smag for Danmark som et attraktivt sted at studere. Således håber vi, at aftalen med Københavns Universitet vil sikre et stærkere, mere globalt og konkurrencedygtigt studie- og forskningsmiljø i København’,’ siger koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen.

Stipendieprogrammet bliver administreret af Københavns Universitet. Det begynder i 2015 og vil være fuldt implementeret i 2016.

Flere samarbejder kører allerede

Novo indgik i februar en samarbejdsaftale på diabetesområdet med det svenske eliteuniversitet Karolinska Insitutet, der ligger i Stockholm.

I det nye internationale postdoc-stipendieprogram vil i alt 12 postdoc-forskere blive tilbudt et treårigt stipendium til forskning primært indenfor diabetes og stofskifte, fuldt ud finansieret af Novo Nordisk. Forskningen skal foregå på Karolinska Institutet i Stockholm, men der vil blive mulighed for forskningsudveksling, der kan foregå i Novo Nordisks forsknings- og udviklingsafdeling i Danmark.

I efteråret 2013 indgik Novo Nordisk og et af verdens mest prestigefyldte universiteter, britiske Oxford University, et samarbejde, der vil komme en række talentfulde, yngre forskere til gode. De gik sammen om at etablere et internationalt stipendieprogram, der skal støtte særligt talentfulde yngre forskere inden for diabetes i deres karrieremæssige og faglige udvikling. Samarbejdet skaber en række stipendiemuligheder på postdoc-niveau med Oxford University som vært og Novo Nordisk som sponsor.

Masser af stillinger forude

Novo har tidligere understreget, at selskabet forventer at ansætte 6.000 medarbejdere i Danmark frem mod 2022.

”Med en forventning om at skabe 6.000 nye job i Danmark over de kommende år bliver det helt afgørende for Novo Nordisk, at vi i Danmark både uddanner til verdensklasse og derudover satser på i højere grad at tiltrække internationale talenter”, påpegede forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen ved den lejlighed.

Novo Nordisks forskningsdirektør har tidligere over for MedWatch påpeget, at danske forskere generelt set er effektive, men at der også er et stort behov for virkelige top-talenter.

Novo indgår samarbejde med svensk eliteuniversitet

Novo Nordisk vil hyre 6.000 i Danmark

Efterlyses: Top-talenter og det rette engagement

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier