MedWatch

Endo i nyt milliardopkøb

Irske Endo fortsætter sit opkøbstogt. Denne gang er det et amerikansk selskab, der har indgået aftale med de opkøbsivrige irere.

Foto: colourbox

Medicoselskabet Endo International har aftalt at købe Par Pharmaceutical - inklusiv gæld - for 8,05 mia. dollar i en kombination af kontanter og aktier. Det svarer til ca. 53 mia. kr.

Overtagelsen betyder, at Endo bliver blandt de største sælgere af kopimedicin i USA ifølge Bloomberg. Endos største salgssucceser i dag er de smertelindrende præparater Opana og Percocet.

Opkøbet af Par Pharmaceutical er det seneste i en stribe fra Endo, hvis CEO har en fortid hos Valeant Pharmaceuticals og følger nogenlunde samme strategi som Valeant om at vokse kraftigt gennem opkøb på et tidspunkt, hvor der kan lånes penge billigt.

I efteråret 2014 købte Endo således Auxilium Pharmaceuticals i en transaktion til en værdi af omkring 2,6 mia. dollar inklusiv gæld, og Endo var desuden i budkrig med netop Valeant om selskabet Salix, som Valeant endte med at overtage for 11 mia. dollar.

Endos aktionærer er ikke umiddelbart glade for nyheden og sender aktien 2,8 pct. ned på børsen i USA.

 Endo sikrer sig massiv portefølje fra sydafrikansk selskab

 Salix-budkrig har fundet sin vinder 

 Endo lykkes med milliardopkøb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier