MedWatch

Endo sikrer sig massiv portefølje fra sydafrikansk selskab

Irske Endo har haft pengepungen fremme og sikret sig en portefølje på 60 lægemidler og næsten 70 lægemiddelkandidater fra et sydafrikansk selskab.

Foto: Colourbox

Den irske medicinalvirksomhed Endo har endnu engang styrket sin portefølje ved at gå på ”rov” hos et andet selskab. Denne gang er det sydafrikanske Aspen Pharmacare Holdings, der har vakt irernes interesse. Ifølge Biospace.com har de to selskaber indgået en aftale om 60 af Aspens lægemidler, der allerede er på markedet, ligesom der følger næsten 70 programmer i pipeline i forskningsfasen med i handlen.

Prisen for at styrke sin portefølje af smertestillende lægemidler, antiinfektionsmidler, hjertekarområdet og andre terapeutiske områder lyder på 130 mio. dollars, 870 mio. kr., for Endo.

"Endo fortsætter med at vokse, diversificere og optimere den internationale portefølje og specifikt yderligere ekspandere rækkevidden ind på hospitaler og medicinalmarkedet i Sydafrika," siger Rajiv De Silva, adm. direktør i Endo.

Opkøbet er det seneste i det irske selskabs opkøbsjagt. I oktober sidste år købte de Auxilium Pharmaceuticals i en handel til en værdi af 2,6 mia. dollar, ligesom Endo endte i en regulær budkrig for få måneder tilbage om Salix. Det slag tabte Endo dog til canadiske Valeant.

 Salix-budkrig har fundet sin vinder 

 Endo lykkes med milliardopkøb

 GSK sælger milliardandel i sydafrikansk selskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier