Pengeregn over gode idéer

Markedsmodningsfonden har netop uddelt 50 millioner til gode projekter.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Casper Hindse

19 projekter fra 35 danske virksomheder har fået fordelt 50 mio. kr. imellem sig til at sætte deres idéer i produktion. Pengene kommer fra det offentlige organ Markedsmodningsfonden, som skal sørge for, at prototyper bliver til kommercielle succeser.

Mange små- og mellemstore virksomheder oplever, at de ikke har råd til at sætte tilstrækkelig kapital bag produktionen af idéer, og det vil Markedsmodningsfonden nu for tredje år i træk forsøge at hjælpe med:

”Derfor medfinansierer vi virksomheder og deres projekter ud fra en række kvalificerede betragtninger af produkternes potentiale for at skabe vækst og arbejdspladser her i Danmark,” forklarer formand for Markedsmodningsfonden Carsten Bjerg i en pressemeddelelse.

Blandt de 19 beløbsmodtagere finder man blandt andet Immudex ApS, der ønsker at skabe et nyt diagnostisk analyseredskab, som kan gøre immunforsvarets evner mere specifikke. Der er også givet støtte til Monsenso ApS’ platform for behandling af psykiske lidelser, ligesom et FirstAED-projekt om nemmere adgang for alarmcentraler til at tilkalde trænede førstehjælpere også har fået økonomisk tilskud.

Samtidig har et teknologiprojekt, som kan give leddegigtramte en nemmere hverdag, modtaget penge. Her er det Manuxa ApS, som står bag. Støtte var der også til MySharps, der er en moderne lommeholder til insulin fra Urson Plast A/S.

Markedsmodningsfonden forventer, at tiltagene over en femårig periode vil skabe 700 nye jobs.

 Markedsmodningsfonden matcher beløb indsamlet ved crowdfunding

 Fond uddeler millioner til små life science virksomheder

 MMF: Det skal til for at undgå dødens gab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også