MedWatch

Amerikanske kæmper vil udføre flere kliniske forsøg i Danmark

To af de helt store amerikanske medicinalkoncerner vil fremover køre flere kliniske studier i Danmark.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

Amerikanske Bristol-Myers Squibb (BMS) og Merck & Co., kendt som MSD uden for Nordamerika, vil fremover køre flere af de tidligere kliniske studier i Danmark, skriver Børsen.

"Det er meget få lande uden for USA, vi bruger til forsøg i de tidligere faser, men Danmark er nu på vores liste. Nu går vi hjem og vender de informationer, vi fik, så vi kan komme videre med planlægningen," siger Jim Cassidy, chef for kliniske forsøg inden for onkologi hos BMS, til Børsen.

Også Merck vil ifølge avisen i løbet af de næste 3-5 år køre mindst to nye kliniske studier i Danmark. Der vil dog, som det også er tilfældet med BMS, være tale om de tidligere faser, hvilket altså sandsynligvis vil sige fase 1-studier og måske fase 2-studier.

Som MedWatch tidligere har beskrevet, så satser eksempelvis også schweiziske Novartis stort på Danmark. Medicinalkoncernen ønsker at styrke sig på de skandinaviske markeder, fordi der langsigtet potentiale i regionen og helt op i toppen af ledelsen i det schweiziske hovedkvarter anses det danske hovedstadsområde som strategisk vigtigt.

Det er en række af årsagerne til, at Novartis tilbage i begyndelsen af oktober 2014 indgik en femårig samarbejdsaftale med Region Hovedstaden, har Michael Lange, Head Public Affairs for Novartis i Skandinavien, tidligere påpeget over for MedWatch. En aftale, der som minimum vil trække store tocifrede millioninvesteringer til Danmark.

Innovationsfonden og big pharma etablerer forsøgscentre

Industri begejstret for regionalt initiativ

Novartis satser tungt på Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier