MedWatch

J&J bakker ud af biotekaftale

Amerikanske Johnson & Johnson har efter otte år nu trukket sig ud af et partnerskab med et belgisk biotekselskab, som GSK også afviste sidste år.

Foto: PR

Otte år og en upfront-betaling på 15 mio. euro senere har Johnson & Johnson nu valgt at sige farvel og tak til det belgiske biotekselskab Galapagos. Det skriver FierceBiotech.com.

Samarbejdet gik ud på at udvikle inflammatoriske lægemidler, men det er belgierne nu alene om.

Hos det belgiske selskab er det dog tørre tårer, man græder, over det brudte samarbejde.

”Vi er glade for at genvinde rettighederne til GLPG1690 for at forfølge den mest egnede kliniske anvendelse af autotaxin-hæmmere. Der er et stort udækket medicinsk behov mod IPF (idiopatisk lungefibrose) og vores prækliniske data med GLPG1690 understøtter dets potentiale som en konkurrencedygtig og ny fremgangsmåde i disse sygdomsområder,” siger Piet Wigerinck, forskningsdirektør i Galapagos i en pressemeddelelse.

Det kommer dog næppe som en overraskelse for belgierne, at J&J har valgt at droppe partnerskabet. Allerede for et par måneder siden bakkede giganten ud af et GPR84 program for inflammatoriske tarmsygdomme, der inkluderede GLPG1205 og GLPG2196.

GlaxoSmithKline afblæste ligeledes en aftale sidste år med Galapagos om et senfase-studie med en hæmmer mod blandt andet lupus og psoriasis. Lægemidlet levede ikke op til GSKs forventninger.

 GSK mister troen på inflammationskandidat

 bbVie og J&J indleder ny opkøbskrig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier