MedWatch

Karsten Ree kaster sig over biotek

Rigmanden Karsten Ree har kastet et tocifret millionbeløb efter et dansk biotekselskab, der er børsnoteret i USA. Dermed skal den farverige milliardær forholde sig til en bestyrelsesformand, han i den grad før har krydset klinger med i den finansielle verden.

Foto: SVENNEVIG NIKOLAJ

Rigmanden Karsten Ree forsøger sig nu som investor inden for biotekverdenen.

Milliardæren, der tjente 2,1 mia. kr. på sit salg af Den Blå Avis til amerikanske eBay, har nemlig via sit holding-selskab Karsten Ree Holding B ApS købt 500.000 aktier for 3 mio. dollars i det danske biotekselskab Dandrit Biotech, svarende til 5,52 pct. af den samlede aktiekapital.

Det fremgår af papirer indsendt fra selskabet til de amerikanske børsmyndigheder - Dandrit er noteret på den amerikanske OTC-børs. Selskabets hovedfokus er udviklingen af en cancervaccine, MCV-vaccinen, til behandling af fremskreden tarmkræft.

Glade for alle aktionærer

Dermed føjer Karsten Ree sig til en anden rigmand, som har investeret i det danske biotekselskab, nemlig Pandora-milliardæren René Sindlev, som sidste år investerede 20 mio. kr. i Dandrit.

Dandrits bestyrelsesformand, N.E. Nielsen, bekræfter over for MedWatch, at man nu har fået Karsten Ree ombord.

”Vi er i Dandrit rigtig glade for alle vores aktionærer. Ud over Karsten Ree har vi fået René Sindlev ind som aktionær, og han er også en rigtig stærk, finansiel investor. Endelig har vi også fået Spangsberg-familien med ombord. Vi har fået tre meget stærke, danske, finansielle investorer med i ejerkredsen, og det er vi rigtig glade for," siger formanden og tilføjer om, hvordan kontakten til Karsten Ree opstod:

”I forbindelse med selve kapitalrejsningen har nogle af de, der hjalp os med den, haft kontakt til Karsten Ree, og så har han fattet interesse for selskabet og tegnet aktier.”

En fælles fortid

Der er desuden det kuriøse element knyttet til Karsten Rees investering, at han nu på ny skal have en professionel relation til N.E. Nielsen. Sidste gang han havde det, endte det med en særdeles opsigtsvækkende konkurs og et omkring 800 mio. kr. stort tab for rigmanden. Det var som bekendt nemlig N.E. Nielsen, der var formand for Amagerbanken, og som Karsten Ree offentligt udtrykte utilfredshed med.

"Mange af de ting, der er foregået i banken, går tilbage til 2007, og jeg forstår ikke, at bestyrelsen ikke har været mere opmærksom. Derfor retter jeg primært mit fokus på Jørgen Brændstrup og tidligere formand N.E. Nielsen. Som jeg ser det, bærer de to hovedansvaret for bankens konkurs," sagde han tilbage i 2012.

Professionelle uoverensstemmelser

Men N.E. Nielsen mener nu ikke, at datidens uoverensstemmelser skal stå i vejen for et frugtbart samarbejde i dag.

”Karsten Ree og jeg har altid haft et ordentligt forhold til hinanden. Det er helt klart, at vi har haft nogle professionelle uoverensstemmelser om Amagerbanken, men det kan næsten ikke undgås, hvis man er i en kritisk fase, som Amagerbanken var i. Det ændrer ikke på, at jeg er glad for, at han er med i Dandrit-projektet. For vi har brug for at samle nogle stærke kræfter, og Karsten er en af dem, der har midlerne til det,” siger han og tilføjer:

”Samtidig er der ét til forhold, som jeg synes er vigtigt. Selv om vi er børsnoterede i USA, så er det nok så interessant at bevare en dansk forankring for Dandrit. Det ligger mig en del på sinde, og det sikrer vi til en vis grad med disse investorer. Jeg ser frem til, at Karsten, lige som de andre store danske aktionærer, er professionelle investorer i selskabet, og det har jeg det rigtig godt med.”

 Dansk biotekselskab har fået nytårsmillioner

 Betalingsstandsning skader Dandrits amerikanske børseventyr

 Pandoramilliardær investerer tocifret millionbeløb i dansk biotekselskab

 N.E. Nielsen: Nu kan vi sætte turbo på

 Dandrit endelig på vej mod amerikansk børsnotering 

 Karsten Ree vil sagsøge Amagertop

 Karsten Ree: De har løjet for mig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier