Danske: Nu tror folk på ny og bedre medicin

J.P. Morgan Healthcare Conference slog alle rekorder for deltagerantal, nye data blev præsenteret, og potentielle aftaler blev både diskuteret og faldt på plads. Men hvordan oplevede en af investorerne konferencen?
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Møder fra kl. 7.30 om morgenen og til omkring kl. 22. Sådan kan den store life science-konference J.P. Morgan Health Care ridses op. Det fortæller Claus Henrik Johansen, senior porteføljemanager i kapitalforvalteren Danske Capital, i et interview med MedWatch.

”Der er super stor interesse for healthcare, hvilket også kan ses af, at der var et rekordhøjt deltagerantal. Der var mellem 9.000 og 10.000 på selve konferencen, og derudover var der omkring 10.000 uden for selve konferencen, hvor biotek laver deals,” siger Claus Henrik Johansen.

 ”Der er flere penge, end der har været i mange år” 

”Vi havde møder hver dag fra omkring 7.30 til 22 om aftenen,” som han formulerer det.

Hvem snakker I så med?

”Vi snakker med selskaber, og så møder vi læger,” siger Claus Henrik Johansen.

Er det selskaber, I allerede har investeret i, eller er det også selskaber, I kunne overveje at investere i?

”Vi samler indtryk, så vi snakker både med selskaber, vi har investeret i, selskaber vi overvejer at investere i, eller konkurrenter til de selskaber, vi allerede har investeret i. For os handler det om at samle indtryk af, hvad der sker, og det er inden for forsikringsselskaber, distributører, retail etc. Vi er interesseret i at vide, hvordan de agerer og måske ændrer sig. Det betyder også, at vi selvfølgelig taler med selskaber som CVS og Express Script,” siger senior porteføljemanageren og tilføjer:

”Vi har haft meget fokus på at finde ud af, om der er et intensiveret prispres nogle steder, og hvem der kan drage fordel af et eventuelt prispres i USA,” siger Claus Henrik Johansen.

Kan du sige noget om, hvorvidt I så er blevet klogere på det område?

”Nej, jeg kan ikke sige noget om, hvorvidt vi gør noget eller ej, på nuværende tidspunkt. Jeg vil sige det sådan, at vi stadigvæk ser gode muligheder inden for forsikringsselskaber, og vi ser stadig store muligheder inden for de farmaselskaber, der har ny og innovativ medicin. Derudover er også både retail og hospitaler interessante,” siger Claus Henrik Johansen.

Flere temaer

Et af de helt store temaer på konferencen var, at folk nu tror på, at der kan udvikles bedre medicin, som samtidig kan komme hurtigere på markedet.

”Et eksempel på det er Amgen og Regenerons udvikling af PCSK-9-hæmmere til behandling af forhøjet kolesterol. Før har man lidt skudt med spredehagl, men nu har man udviklet noget, der kan reducere kolesterolet med 60-70 pct. Det samme gør sig gældende inden for psoriasis og gigt,” siger Claus Henrik Johansen.

Det gør han med henvisning til den kamp om det ca. 10 mia. dollars store marked, som snart forventes at indtræde. Amgen og Regeneron (Sanofi) er nemlig i tæt duel om at erobre markedet, mens andre giganter som Pfizer, Eli Lilly og Roche også forsøger at udvikle deres egne versioner af den type kolesterolmedicin.

 Amerikansk priskrig vil sprede sig

 Pfizer barsler med kolesterolvaccine

 Sanofi indsender ansøgning for milliardhåb 

”Samtidig er der meget stor efterspørgsel efter maskiner, som kan segmentere DNA’et, hvilket blev illustreret med Roches aftale med Foundation Medicine. Det selskab er god til at standardisere DNA-profiler. Det er vigtigt, fordi en DNA-profil ændrer sig over tid. Hvis man skal vide, hvilket sygdomme der kan risikere at opstå over tid, så skal man vide, hvilke gener der muterer over tid. Man skal have et system, hvor man kan samle data og lave kørsler på det, og det kan Foundation Medicine. Selskabet laver ikke maskiner, som kan afkode DNA’et, men de kan systematisere data, så man kan tilrettelægge sine kliniske studier fremad,” siger Claus Henrik Johansen.

Roche købte tilbage den 13. januar 2015 omkring 56,3 pct. af det amerikanske selskab for 780 mio. dollars, mens man samtidig brugte yderligere 250 mio. dollars på en række nyudstedte aktier i selskabet. Dertil kommer potentielle milepælsbetalinger på mere end 150 mio. dollars.

 Roche køber milliardandel af genselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også