MedWatch

Novartis i dobbeltsats på rygere

Schweiziske Novartis har sendt ansøgningerne af sted til de amerikanske myndighederne for to lægemiddelkandidater til behandlinger af rygerlungesygdommen KOL. Udfordringer sætter dog selskabet tilbage i forhold til konkurrenterne.

Foto: BO SVANE, Polfoto

Novartis forsøger nu på ny at prikke hul til det amerikanske marked for behandling af rygerlungesygdommen KOL.

Selskabet har således ifølge Bloomberg News indsendt registreringsansøgninger til FDA for de to lægemiddelkandidater QVA149 og NVA237, som skulle have vist positive resultater i fase 3-studier.

Novartis søger dog om godkendelse for begge produkter til anvendelse som "to-gange-daglige"-lægemidler, frem for en anvendelse én gang dagligt, efter at FDA tidligere har krævet yderligere studier af sikkerhedshensyn. Dermed kommer den schweiziske gigant umiddelbart til at have udfordringer i forhold til konkurrenterne GlaxoSmithKline og Boehringer Ingelheim, der har hhv. Anoro og Spiriva, som skal gives én gang dagligt.

I Europa er Novartis' produkter, der blev indlicenseret fra engelske Vectura i 2005, allerede godkendt som én-gang-daglige lægemidler. Ifølge Bloomberg News er analytikernes forventninger, at midlerne til sammen kan generere salg for 1,4 mia. dollars i 2017.

Boehringer gør klar til lungeopgør

GSK får godkendt KOL-medicin i USA

Novartis klar med medicin mod rygerlunger ved udgangen af året

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier