Ugebrev: Onxeo, Zealand og Bavarian vinder i 2015

Ifølge Økonomisk Ugebrev Formue venter der tre af de børsnoterede, danske life science-selskaber et stærkt 2015. Anderledes tegner året sig for særligt ét andet selskab.
Foto: Onxeo, PR
Foto: Onxeo, PR
AF RITZAU FINANS

I den danske Life Sciences sektor venter Økonomisk Ugebrev Formue, at Onxeo, Zealand Pharma og Bavarian Nordic vil blive året svindere og Lundbeck, Veloxis, Genmab og BioPorto vil blive årets tabere.

Sidste år steg de 18 selskaber i sektoren gennemsnitligt 36 pct. og de outperformede dermed OMX C20-indekset, som blot steg med 21 pct.

"Kigger vi inden for sektoren noterer vi, at biotekaktierne med en gennemsnitlig stigning på 42 pct. klarede sig noget bedre end de tungeremedicinal- og medtech-selskaber som steg med 29 pct.," skriver rugebrevet.

Vindere

Onxeo har netop afsluttet en kraftigt overtegnet emission og sikret driften de næste 2-3 år. Herudover har selskabet to godkendte lægemidler, som vil indbringe stigende royaltyindtægter over de kommende år.

"Onxeo er med en børsværdi på blot 1,6 mia. kr. prissat særdeles konservativt af markedet med en kurs/indre værdi på under 2. Vi vurderer derfor, at aktien meget vel kan stige betragteligt i 2015, så prissætningen bringes mere i overensstemmelse med sektoren som helhed," skriver ugebrevet.

Zealand Pharma steg med 41 pct. sidste år, men den kan stige yderligere i år.% i 2014, og aktien var

"Det er fortsat vores opfattelse, at selskabet er prissat for lavt, primært begrundeti at diabetes-kombinationsproduktet LixiLan undervurderes," skriver ugebrevet og peger endvidere blandt andet på, at partneren Sanofi for nylig har meddelt Zealand Pharma har en børsværdi på blot ca. 1,9 mia. kr. og har rigeligt med kapital til driften de næste to år.

Bavarian Nordic vurderer ugebrevet vil stige yderligere i år selvom den steg 122 pct sidste år.

Ugebrevet baserer sine forventninger på, at Bavarian Nordic ligger i forhandlinger om en partneraftale for prostatakræftmidler Prostvac.

"Hvis den kommer i hus vil det med al sandsynlighed få signifikant betydning for kursdannelsen, skriver ugebrevet, der derudover peger på, at ebola-frygten hurtigt kan blusse op igen, hvilket kan bringe Bavarian Nordic i fokus takket været aftalen med Janssen.

Slutteligt vurderer ugebrevet også, at USA er interesseret i at indgå en ny langvarig koppevaccinekontrakt med Bavarian Nordic for den frysetørrede version af Imvamune

Boblere

ALK-Abelló og Novo Nordisk kan også blande sig i toplisten, vurderer ugebrevet, der rubricerer dem som boblere.

"Selvom Novo Nordisk aktien er dyr målt på nøgletal ser vækstudsigterne for 2015 fornuftige ud, hvilket bør kunne føre til moderate kursstigninger," skriver ugebrevet blandt andet om medicinalgiganten

Alk-Abelló har haft et afdæmpet 2014 med en kursstigning på blot 6 pct., men ugebrevet tror, at aktien vil klare sig betydeligt bedre i 2015 baseret på forbedrede indtjeningsmarginer, genopretning af den europæiske forretning og en fornyet fokus på samarbejdet med Merck.

Tabere

Lundbeck kæmper en sej kamp mod patentudløb for Ebixa og Cirpralex i Europa, og den kamp vil fortsætte i 2015.

"Lundbecks indtjening på bundlinjen er væk, så en stor del af selskabets prissætning er baseret på forventninger til pipelinen. Kommer der skuffelser herfra, som f.eks. for nyligt med aflivningen af Desmoteplase, kan aktien komme under stærkt pres," vurderer ugebrevet.

Veloxis-aktien blev stort set halveret, da FDA i efteråret i princippet godkendte Envarsus, men først fra sommeren 2016.

"Vi tror ikke at FDA’s beslutning vil blive omstødt, og dermed kan 2015 blive en ren ørkenvandring for Veloxis, hvilket kan sætte aktien under pres," konkluderer ugebrevet.

Genmab er nu værdisat til over 20 mia. kr. og med en skyhøj prissætning målt på nøgletal.

"Muligheden for, at aktien kan fortsætte op foreligger bestemt om alt går vel, men risk/reward-forholdet er ikke attraktivt, da udviklingsproblemer med Daratumumab vil blive straffet med massive kursfald," konkluderer ugebrevet.

BioPorto har ifølge ugebrevet fortsat vanskeligheder ved at få gang i NGAL-salget, og man brænder fortsat mange penge af hvert år. Det forudses at fortsætte i 2015.

"Så begynder man så småt igen at skulle kigge sig om efter tilførsel af ny kapital, når vi rammer ultimo 2015," vurderer ugebrevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også