MedWatch

Lundbeck søger ny løsning på demensgåden

Medicinalkoncernen Lundbeck søger nu at gå nye veje i jagten på behandlingsmuligheder for demenssygdommen Alzheimer.

Foto: POLFOTO

Efter 10 år uden afgørende nye lægemidler mod demens søger medicinalkoncerner verden over hele tiden nye indfaldsveje til en løsning på den omsiggribende sygdom.

Lundbeck forsker således nu - også - i sammenhængen mellem immunforsvaret og hjernesygdomme. Medicinalkoncernen har indgået et partnerskab med Janssen og syv britiske universiteter. Et samarbejde, der har modtaget en donation på cirka 50 mio. kr. fra The Wellcome Trust, der er en af verdens største private fonde med fokus på medicinsk forskning.

Det skriver Lundbeck i en fondsbørsmeddelelse.

”Projektets hovedteori er, at immunforsvaret kan forværre hjernesygdomme som depression og Alzheimers sygdom. En ubalance i hjernens immunsystem kan medføre en permanent og usund neurologisk betændelse – en betændelsestilstand i hjernen - som kan medvirke til eller forårsage hjernesygdomme. En underteori, som projektet ydermere skal undersøge, er, at immunforsvaret også kan påvirkes ude fra til at modvirke hjernesygdomme,” skriver Lundbeck.

Større forståelse

“Neurologisk betændelse anses i stigende grad for at have en nøglerolle i en lang række af hjernesygdomme for eksempel depression og Alzheimers sygdom. Dette partnerskab er en spændende mulighed for at udbygge vores forståelse af det vigtige samspil, der er mellem det immune og neurologiske samspil i disse hjernesygdomme. Vi tror på, at det kan lede os i retningen af nye veje til at udvikle banebrydende behandlinger til patienterne,” siger Stevin Zorn, direktør for Lundbecks amerikanske forskningscenter.

Lundbeck fortsætter strømmen af nyheder

Lundbeck er optimistisk omkring milliardhåb

Har du risiko for at få Alzheimers sygdom?

1.500 patienter med i nyt Alzheimers-forsøg

”Rødvinsstof” viser effekt mod Alzheimers

Jagten på mirakler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier