MedWatch

Merck køber amerikansk selskab for 17 mia. dollar

Tyske Merck KGaA har brugt næsten 100 mia. kr. på opkøb af amerikansk selskab.

Opkøbsbølgen i medicinalindustrien vil ingen ende tage. Denne gang er det den tyske medicinalkoncern Merck KGaA, der har lagt 17 mia. dollar, lige knap 100 mia. kr., for det amerikanske medicinalselskab Sigma-Aldrich. Det fremgår af en meddelelse fra Merck KGaA.

"Opkøbet markerer en milepæl i vores rejse på vej mod at gøre vores tre forretninger vedvarende rentable vækstplatforme," udtaler Karl-Ludwig Kley, bestyrelsesformand i Merck KGaA, i meddelelsen.

Prisen svarer til, at den tyske koncern har betalt en præmie på 37 pct. sammenlignet med Sigma-Aldrichs lukketurs fredag i sidste uge. Sammenholdt med det amerikanske selskabs kursudvikling den seneste måned er der tale om en præmie på 36 pct., meddeler Merck KGaA.

Som en del af opkøbet forventer den tyske koncern at kunne skabe synergier for omkring 340 mio. dollar om året, når det nye opkøb er fuldt ud integreret. Det forventes at ske i løbet af de næste tre år. Samtidig meddeler Merck KGaA, at opkøbet forventes at kunne løfte både den nye koncerns indtjening per aktie EBITDA-marginen.

Sigma-Aldrich er blandt verdens førende producenter af biokemikalier, organiske stoffer samt andre produkter til medicinsk forskning, herunder lægemiddeludvikling.

Læs meddelelsen fra Merck KGaA her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier