MedWatch

Novo slipper billigt - undgår milliarderstatning

Novo Nordisk slipper med at betale et meget lavt trecifret millionbeløb i sag om konkurrenceforvridning. Det kunne have endt med 1,8 mia. kr.

Novo Nordisk hovedkvarter
Foto: Jens Lindhe

Ifølge Børsen har Novo Nordisk indvilget i at betale en erstatning på 19 mio. dollar, 110 mio. kr., i en sag mod en række amerikanske indkøbsselskaber.

"Givet uforudsigeligheden af en retssag er advokaterne bag sagsøgernes anbefaling om at "tage fuglen i hånden i stedet for en potentiel flok i busken velbegrundet", skriver de tre sagsøgeres advokater ifølge Børsen som begrundelse for, at de har accepteret forliget.

I sagen afleverede de tre amerikanske indkøbsselskaber, American Sales Company, Rochester Drug Co-op og Cardinal, før julen 2013 en stævning med et erstatningskrav mod Novo Nordisk.

Ifølge stævningen har Novo Nordisk forsøgt at forlænge patentbeskyttelsen af sin diabetestablet Prandin og dermed holdt billige kopiprodukter ude af markedet.

Længerevarende sag

Kopiproducenten Caraco har sloges med Novo Nordisk i årevis for at få lov at sende en billig Prandin-kopi på markedet, men det lykkedes først i løbet af sommeren 2013, hvor en dommer netop bestemte, at Novo Nordisks patentbeskyttelse ikke kunne bremse Caraco, har Jyllands-Posten tidligere fortalt.

Den afgørelse fik ifølge Jyllands-Posten dengang de tre indkøbsselskaber, sagsøgerne, til i en stævning blandt andet at beskylde Novo Nordisk for følgende

"Sagsøgerne betalte kunstigt oppustede priser som et resultat af sagsøgtes opførsel ved at undertrykke konkurrence fra generiske (kopier, red.) versioner af Prandin for at fastholde dets monopolstatus i markedet for Prandin," stod der blandt andet i stævningen. Novo Nordisk svarede prompte igen ved at sende en "motion to dismiss". Sidstnævnte trak Novo Nordisk i øvrigt tilbage i sommeren 2014.

Nu er sagen altså endelig afsluttet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier