Faldende omsætning i Bavarian Nordic

Biotekselskabet Bavarian Nordic må notere faldende omsætning i årets første seks måneder. Selskabet fastholder dog forventningerne til hele året.
Foto: Bavarian Nordic, PR
Foto: Bavarian Nordic, PR
AF BENJAMIN WERNER CHRISTENSEN

Bavarian Nordic kommer ud af årets første seks måneder med en omsætning på 450 mio. kr. mod 556 mio. kr. for samme periode sidste år. Selskabet fastholder forventningerne til hele 2014. De lyder på en omsætning for hele 2014 på omkring 1,2 mia. kr. samt et nulresultat af den primære drift og likvide midler på 600 mio. kr. ved årets udgang. Det fremgår af det netop offentliggjorte halvårsregnskab.

Bundlinjen viser et underskud for perioden på 54 mio. kr. mod et underskud på 39 mio. kr. for samme periode sidste år. Kigger man mærmere på resultatet af den primære drift, så viser den et underskud for perioden på 73 mio. kr. mod et overskud på 10 mio. kr. for samme periode sidste år.

Generelt skal man dog ikke lægge alt for meget i, hvordan omsætningen i biotekselskaber udvikler sig fra kvartal til kvartal, da elementer som ordrer, samarbejdsaftaler og lignende spiller en meget stor rolle for resultatet. Derfor kan der også være store udsving fra kvartal til kvartal, og sammenligningstallene kan være svære.

"Vi igangsatte to nye kliniske udviklingsprogrammer i første halvår 2014: Et fase 2-studie med CV-301 til  behandling af blærekræft og et fase 1-studie med vores nye MVA-BN Brachyury (lægemiddelkandidat til behandling af fremskreden kræft, red.), hvilket repræsenterer en spændende ny mulighed inden for forskellige former for kræft. Begge kandidater bliver udviklet i et succesfuldt samarbejde med NCI (National Cancer Institute i USA, red.)," udtaler Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Studie går som planlagt

Tidligere på året måtte Bavarian Nordic meddele, at man oplevede visse udfordringer med at få indrulleret patienter til det store fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Prostvac til behandling af prostatakræft. Det er imidlertid helt tilbage på sporet, og patientrekrutteringen forløber efter planerne i samtlige 15 lande, oplyser Bavarian Nordic, som samtidig skriver, at man forventer at være færdig med rekrutteringen inden udgangen af året.

Etablerer warrantprogram

Det danske antistofselskab Genmab er det life science-selskab i Danmark, som har den mest udvidede brug af såkaldte warrants. Her er alle medarbejdere omfattet af ordningen. Helt så omfattende er det langt fra i Bavarian Nordic, men i forbindelse med fremlæggelsen af halvårsregnskabet skriver selskabet, at man nu igangsætter et nyt warrantprogram, der kommer til at omfatte ledelsen samt særligt udvalgte medarbejdere. Det specificeres ikke nærmere, hvad den sidste formulering mere konkret dækker over.

Generelt er det dog sådan, at man inden for life science opererer med warrants til nøglemedarbejdere, fordi branchen er så global, som tilfældet er, og at det i eksempelvis USA er langt mere udbredt med optionsordninger. Derfor bliver man som danske selskab i den branche nødt til at have lignende ordninger, hvis man skal kunne både tiltrække og fastholde nøglemedarbejedere.

 Bavarian-CFO: Ordre åbner op for ultimativt mål

 Analytiker: Lang vej foran Bavarian

 Hedegaard: En god start på året

 Bavarian øger toplinjen og fastholder plus 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også