MedWatch

Lundbeck atter ramt af indisk forbud

Danske Lundbeck møder på ny modstand ved de indiske domstole.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Lundbeck er atter blevet mødt med et forbud i Indien mod at sælge antidepressivet Deanxit. Det skriver den indiske finansavis Economic Times.

Forbuddet er genindført, selv om Lundbeck og en branchefælle i september sidste år gik til domstolene og fik tilsidesat et midlertidigt forbud, som myndighederne havde indført i juni. Lundbeck vil nu igen forsøge at få domstolens ord for, at forbuddet bør annulleres, oplyser pressechef Mads Kronborg til Economic Times.

Deanxit og tilsvarende præparater fra andre producenter solgte over 12 måneder fra juli 2012 til juni 2013 for sammenlagt 950 mio. rupee, eller ca. 87 mio. kr. Salget er siden droppet 37 pct. til ca. 54 mio. kr. i juli 2013 til juni 2014.

Indiske medier har i de seneste par år ved flere lejligheder skrevet om Deanxits bivirkninger.

 Lundbeck: Global patentdomstol urealistisk

 Lundbeck i indisk modvind

 Atter tvivl om indisk godkendelse af Lundbeck-middel 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier