MedWatch

Omega Pharma-ejere overvejer salg

Det belgiske medicinalselskab barsler måske med et milliardsalg af virksomheden. Det vil betyde en kæmpe gevinst for ejerne, der privatiserede selskabet for en fjerdedel af den mulige salgspris.

Foto: Colourbox

Selvom Cavendish er udgået af årets Tour de France har Omega Pharma stadig mulighed for at hjemtage en stor gevinst. Det er dog hverken succes på Alpe d’Huez, den prikkede bjergtrøje eller i det hele taget cykelsporten, der kan give ejerne af det belgiske selskab en stor pose penge. Ejerne leger nemlig derimod med tanken om et salg af over-the-counter-virksomheden, skriver Bloomberg. 

Rygterne om det kommende salg stammer fra ”folk, der er bekendte med sagen.” En af disse folk siger, ifølge Bloomberg, at Omega Pharma vil kunne hente mere end 4 mia. dollars ved et salg. Det forlyder, at selskabet arbejder med Morgan Stanley omkring salget, der kan starte så tidligt som i denne måned.

Omega Pharma, der laver håndkøbsmedicin, herunder det smertestillende Solpadeine, blev taget af børsen og gjort privatejet i 2012. Her stod grundlæggeren Waterland Private Equirt Investments BV og andre med investorer for privatiseringen efter 13 år på børsen. Handlen værdisatte dengang selskabet til 1,15 mia. dollars.

I 2013 steg Omega Pharmas driftsresultat med 11 pct. til 137,7 mio. euro og nettoomsætningen steg med 16 pct. til 1,2 mia. euro. Omega Pharma Invest NV, der tidligere var kendt som Couckinvest NC, er hovedaktionær i selskabet med næsten 88 pct. af aktierne. De resterende aktier ejer selskabets selv.

Et salg af selskabet vil i givet fald komme i kølvandet på Mercks salg af forbrugerdivisionen til Bayer og Novartis og GlaxoSmithKlines aftale om et forbruger-jointventure.

 Bayer vil købe Mercks forbruger-division 

 Biogen indgår aftale med CRO-gigant

 Medie: Sanofi vil frasælge for 40 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier