MedWatch

Bavarian-rival tager højdespring efter partneraftale

Finske Orion har indgået en lukrativ partneraftale med tyske Bayer om selskabets prostatakræftmiddel.

Foto: Colourbox

Det finske biotekselskab Orion er strøget til vejrs på børsen i Helsinki i kølvandet af en partneraftale med tyske Bayer. Aftalen giver Orion en forudbetaling på 50 mio. euro, mens Bayer sikrer sig de kommercielle rettigheder til lægemiddelkandidaten ODM-201 til behandling af prostatakræft.

Det fremgår af en meddelelse fra det finske selskab, der efterfølgende er steget 15,4 pct. på børsen.

Orion og Bayer vil indlede fase 3-studier med ODM-201 i patienter med ikke-metastatisk kastrationsresistent prostatakræft senere i år. Orion har som led i aftalen mulighed for milepælsbetalinger og vil modtage, hvad der betegnes som "væsentlige" royalties af fremtidigt salg.

Herhjemme er også Bavarian Nordic i færd med fase 3 studier med lægemiddelkandidaten Prostvac til behandling af prostatacancer.

Blandt de allerede markedsførte midler findes blandt andre Xtandi fra amerikanske Medivation og japanske Astellas Pharma, Zytiga fra den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson samt amerikanske Dendreons prostatacancermiddel Provenge.

Johnson & Johnson købte desuden sidste år biotekselskabet Aragon Pharmaceuticals, hvis primære lægemiddelkandidat, AEN-509, ligeledes udvikles mod prostatakræft. Forudbetalingen i købet af Aragon var 650 mio. dollar.

 Bavarian-chef: Immunterapi er banebrydende

 Bavarian afventer "go" fra FDA før ny satsning

 Har Bavarian en ny blockbuster in spe? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier