Tunge folk i Serendex-bestyrelse op til børsnotering

En tidligere Pfizer-direktør og en nuværende direktør for en Novo-konkurrent træder ind i den danske biotekbørskandidat Serendex, der samtidig løfter sløret for udviklingsplanerne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den kommende notering på den norske børs er i fokus i disse dage hos det danske biotekselskab Serendex, som erhvervsmanden og tidligere Capinordic-direktør Lasse Lindblad er medejer af. Det er således også dette punkt, der fylder mest i indkaldelsen til generalforsamlingen den 22. april.

Men af indkaldelsen kan man også se, at tidligere brancheforeningsformand Karin Verland indstilles til bestyrelsen. Bestyrelsen foreslår genvalg af mangemillionær og stolefabrikant Lorenz Jørgensen, fiskeforretningsmanden Poul Tørring og advokaten Christian Vinding Thomsen.

"Derudover foreslår bestyrelsen valg af Karin Verland, Tone Bjørnov og Helena Nordin Rudberg. Såfremt bestyrelsen vælges, vil bestyrelsen konstituere sig med Karin Verland som ny formand for bestyrelsen," står der således i indkaldelsen.

Sobi-direktør

Karin Verland var i en årrække Pfizers danske topchef, ligesom hun også var formand for Lægemiddelindustriforeningen (Lif), indtil marts 2008. For nuværende er hun bl.a. bestyrelsesformand for Nygart Privathospital, bestyrelsesmedlem i Entomopharm og direktør i N2MO Holding.

Men Karin Verland er ikke det eneste branchekendte ansigt, der indstilles. Helena Nordin Rudberg er nemlig leder af hæmofili-divisionen hos Sobi. En division, der sammen med amerikanske Biogen Idec i øvrigt ligger i skarp konkurrence med Novo Nordisk.

Indstillingerne er direkte relateret til den mulige børsnotering, der venter Serendex, kan selskabets adm. direktør Kim Arvid Nielsen fortælle til MedWatch.

"Hensigten med de nye forslag til bestyrelsen er jo klart at styrke selskabets kompetencer, specielt i forhold til den fase vi er i, hvor vi står foran en mulig børsnotering. Vi er utroligt glade for, at Karin Verland har sagt ja til at stille op som formandskandidat."

Forretningsmodel: Repositionering

Serendex udvikler lægemidler gennem de to datterselskaber Pharmaorigin og Drugrecure. Målet er at udvikle nye lægemidler gennem anvendelse af allerede godkendte lægemidler, der kan anvendes til behandling af nye sygdomme. Det vil sige indikationer, hvor der i dag ikke eksisterer effektive behandlingsmuligheder. Forretningsmodellen kaldes for repositionering.

Serendex har udover indkaldelsen til generalforsamling desuden også offentliggjort årsregnskabet for 2013, hvilket bød på en beskeden omsætning på 500.000 kr. mod 275.000 kr. året før.

Bruttotabet blev på 2,4 mio. kr. mod 433.000 året før, og bundlinjen fremviste et minus på 4,49 mio. kr. mod -1,33 mio. kr. i 2012. Egenkapitalen er gået fra 10,83 mio. kr. til 6,12 mio. kr.

Kapital til pipeline

I årsregnskabet løfter selskabets ledelse desuden sløret for pipelinen og forventningerne til den kliniske udvikling af hovedaktiviteten GM-CSF - Granulocyte Macrophage Colony Stimulating Factor, et protein, der bl.a. stimulerer produktionen af hvide blodceller. Selskabet vil således afholde omkostninger til følgende prioriterede kliniske studier i 2014:

* Fase 2-studie på PAP (pulmonary alveolar proteinosis) med GM-CSF,

* fase 2-studie på Cystic Fibrosis med GM-CSF,

* fase 2-studie på Bronchiectasis med GM-CSF.

* Selskabet har igangværende planer om yderligere fase 2-studier på GM-CSF på VAP (ventilator-associated pneumonia) og ARDS (Acute respiratory distress syndrome) i 2014.

Serendex vil derudover initiere udvikling og formulering af Fosfomycin og FVIIa med henblik på at igangsætte fremtidige studier med disse produkter," skriver Serendex således i ledelsesberetning.

Serendex forventer en værdiansættelse af selskabet ved børsnoteringen på 125 mio. euro. Og kapitalen, der skal rejses ved noteringen, der forventes at ske 20. juni, falder umiddelbart på et tørt sted.

"Serendex er afhængig af adgang til yderligere kapital for at kunne gennemføre igangsatte udviklingsaktiviteter og således kunne realisere værdien af selskabets pipeline," skriver ledelsen og tilføjer:

"Baseret på selskabets forventninger til kapitalforhøjelsen ved Oslo Børs, vil selskabet have den nødvendige kapital til at forfølge forretningsstrategien."

Kim Arvid Nielsen siger da også, at kapitalen fremskaffet ved en eventuel børsnotering er ganske afgørende for udviklingsplanerne.

"Vi har sat turbo på udviklingen, siden jeg tiltrådte i oktober 2013, hvor vi gør klar til at gå i gang med alle disse fase 2-forsøg. Og for at fuldføre de planer og nå i mål, så skal vi bruge likviditet."

Kan du sige noget om forventet størrelse af den kapital, I i givet fald skulle rejse ved en mulig børsnotering?

"Nej, det kan jeg ikke. Jeg kan kun sige, at vi har lavet nogen planer for, hvordan vi ser selskabet skal udvikle sig fremover, der så står mål med den værdisætning, som vi og vores partner i Norge i givet fald går ud med. Den værdisætning, som har været fremme (125 mio. euro, red.), bygger på en diskonteret pengestrøm. Det vil sige, at det er bygget på forventninger til, hvad vores produkter kan omsætte for på et givet tidspunkt. Det har jo ikke nødvendigvis noget som helst at gøre med en markedspris for Serendex på børsen i Oslo."

 NNIT-direktør skifter til dansk børskandidat

 Dansk børs-aspirant klar til første fase 2-forsøg

 Capinordic-direktør klar til børsnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også