MedWatch

Regioner opgiver erstatningskrav mod Lundbeck

Kammeradvokaten tvivler på, at Danske Regioner vil kunne vinde en sag mod Lundbeck. Regionerne opgiver sagen.

Foto: Lundbeck, PR

Danske Regioner opgiver at lægge sag an mod Lundbeck for at få erstatning for kunstigt høje medicinpriser. Det sker efter at have fået en vurdering hos Kammeradvokaten.

Det oplyser Danske Regioner i en mail til MedWatch.

"Det er kammeradvokatens vurdering (fremsendt til Danske Regioner 31. marts 2014), at det problematiske i forhold til den konkrete sag helt generelt er, om der kan vises et fornødent ansvarsgrundlag for Lundbeck. Kammeradvokaten er usikker på, hvorvidt Danske Regioner kan løfte bevisbyrden," skriver regionerne og tilføjer:

"Herudover vil der være store udgifter forbundet med at føre en sag, hvis sagen tabes. Danske Regioner har på den baggrund valgt ikke at forfølge sagen yderligere."

Lundbeck fik i 2010 medhold i byretten i, at Actavis’ kopiprodukt af depressionsmidlet Cipralex er produceret efter Lundbecks patenterede metode. Dommen blev stadfæstet af Østre Landsret, men i oktober 2013 ophævede Højesteret fogedforbuddet mod Actavis’ kopiprodukt og underkendte hermed Lundbeck.

"Lundbecks fogedforbud har påført regionerne en betydelig merudgift i den periode, hvor Lundbecks fogedforbud mod Acatavis var opretholdt," påpeger regionerne.

Danske Regioner havde på den baggrund bedt kammeradvokaten om at vurdere, hvorvidt regionerne kan gøre et retskrav gældende om erstatning mod Lundbeck.

Det blev altså et nej.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier