Nordea: Mange faktorer bag Novo-stigning

Den nordiske storbank Nordea løftede i dag kursmålet på Novo Nordisk til 310 kr. fra tidligere 276 kr., mens anbefalingen fastholdes på 'stærkt køb'. Særligt syv faktorer spiller ind, herunder fortsat positiv tilgang til potentialet for Tresiba.
Foto: Jens Dige/ JP
Foto: Jens Dige/ JP
Ritzau Finans

Der er flere årsager til, at Novo Nordisk-aktien er i god form i tirsdagens handel, og til, at aktien bør klare sig rigtig godt i resten af 2014 også. Sådan lyder vurderingen fra Nordea, der selv har udsendt en stor analyse om medicinalkæmpen tirsdag.

Her peger banken blandt andet på følgende faktorer, fortæller Mikkel Kirkegaard Petersen, der er seniorrådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans:

1) Mindre bekymring vedrørende GLP-1-klassen:

Gennem store dele af 2013 var der indtil flere sager og søgsmål fra brugere, der angiveligt havde fået betændelse i bugspytkirtlen ved brug af GLP-1-analoger, herunder Novos Victoza. I yderste tilfælde kan betændelse i bugspytkirtlen føre til kræft, og det satte gang i en heftig debat om bivirkningerne ved GLP-1-midler sidste år.

2) Løftede forventninger til Novos pipeline:

Novo Nordisk har ifølge flere analytikere en så massiv pipeline, at den kan erstatte hele den eksisterende portefølje - og det endda med bedre produkter i flere tilfælde. I 2014 kører det danske selskab blandt andet på med det såkaldte Devote-studie af Tresiba, som med gode resultater her kan komme tættere på en amerikansk lancering. Dertil kommer et påbegyndt fase 3-studie med Semaglutid (langtidsvirkende GLP-1-middel, red.), et fase 2-studie med et oralt GLP-1-middel og et fase 3-studie med Victoza som tillægsbehandling til insulin ved type 1-diabetes.

3) Udsættelse af Eli Lillys Lantus-kopi:

Amerikanske Eli Lilly blev for nylig stævnet af franske Sanofi på grund af intentioner om at lancere en generisk version af verdens bedst sælgende insulinprodukt, Lantus, der omsætter for mere end 10 mia. kr. i kvartalet. Søgsmålet udsætter Eli Lillys mulighed for at lancere sin generiske version med 30 måneder - det vil sige et godt stykke tid, efter at Lantus løber af patent i begyndelsen af 2015.

4) Fortsat positiv tilgang til Tresiba-potentiale:

Det ultralangtidsvirkende Tresiba var kørt i stilling som en arvtager for Levemir og var næsten klar til en amerikansk lancering, da de amerikanske sundhedsmundigheder, FDA, afviste lægemiddelkandidaten i starten af 2013 på grund af risiko for hjerte-kar-sygdomme. Det har ført til Devote-studiet af risici ved brug af Tresiba, som allerede er godt undervejs. Og forhåbningerne til Tresibas kvaliteter og dermed markedspotentiale er fortsat stort hos Nordea.

5) Sanofis Lantus U300 ikke dræbende for Levemir:

Franske Sanofi viste skuffende resultater for hypoglykæmi med de seneste offentliggørelser fra Edition3-studiet med lægemiddelkandidaten Lantus U300, der er en potentiel ny konkurrent til Novos langtidsvirkende insulinanalog Levemir. Resultaterne var dengang langt fra signifikante i forhold til den eksisterende version af Lantus.

6) Flere prisforhøjelser på det amerikanske marked på vej.

7) Løftede estimater for indtjeningen.

Nordea løfter på baggrund af ovenstående argumenter sit kursmål for Novo Nordisk til 310 kr. fra tidligere 276 kr., mens anbefalingen fastholdes på "stærkt køb".

Dertil kommer, at amerikanske JPMorgan mandag løftede sin anbefaling af Novo Nordisk til "overvægt" til "undervægt". Tirsdag formiddag stiger Novo-aktien med 2,8 pct. til 254 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også