MedWatch

Novos cykelhold i gearskifte: Fire nye ryttere

Novo Nordisks cykelsatsning med et professionelt hold ryttere med diabetes gearer op til sæsonens første løb. Læs her, hvordan holdet klarede sig sidste år, der var holdets første.

Foto: Jens Dige/ JP

Det ultimative mål er Tour de France, men inden Novo Nordisks professionelle cykelsatsning når toppen af de franske tinder, så starter holdet noget mere beskedent.

Novo Nordisk overtog sponsoratet for cykelholdet i december 2012, og sidste sæson var altså derfor første sæson med medicinalgiganten som hovedsponsor. I 2013 nåede holdet at køre en række mindre og halvstore løb som Post Danmark Rundt og Paris-Tours.

Årets første løb i 2013 bliver Tour de San Luis i Argentina, og holdet har samtidig tilføjet amerikaneren Ben Dilley, franskmændene Charles Planet og Nicolas Lefrancois og hollænderen Rudd Cremers til den 17 ryttere store trup af internationale ryttere med diabetes, skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Tre podiepladser i første sæson

“Vi kan ikke vente med at komme i gang med det, der forhåbentlig bliver en travl og spændende sæson. I 2014 stiler vi mod at bygge videre på vores tidligere succes, og vi går målrettet efter at  at vise verden, at man stadig kan nå sine mål, selvom man lever med diabetes," siger medstifter og direktør for Team Novo Nordisk, Phil Southerland, i pressemeddelelsen.

I holdets første sæson som Team Novo Nordisk formåede det sidste år at cykle tre podiepladser, en bjergtrøje og en pointtrøje hjem fra de 55 løb, som holdet deltog i. Novo Nordisk betegner i pressemeddelelsen resultaterne som "lovende for et nyt og ungt hold".

Den ene Novo-datter er et skridt bagefter

Novo vil dele ejerskab på sigt

Sydbank: NNIT formentlig mellem 3 og 5 mia. kr. værd

NNIT overvejer børsnotering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier