Genmab-chef: Eksponeringen hjælper, men…

Dagens nyhed om inkluderingen af Genmab i det førende C20 CAP-indeks betyder øget eksponering og vil ifølge topchef Jan van de Winkel være positivt for hele bioteksektoren herhjemme. Det er dog andre faktorer, der skal drive virksomhedens vækst.

Lillejuleaften bliver ikke blot en glædelig dag for de juleglade sjæle, eller for Genmabs topchef Jan van de Winkel for den sags skyld.

Den bliver ifølge topchefen glædelig for hele bioteksektoren i Danmark. For her bliver biotekselskabet Genmab optaget i det førende C20-aktieindeks.

”Det her vil være godt for hele bioteksektoren. Det er fantastisk at have et biotekselskab i hoved-indekset, og den øgede opmærksomhed og eksponering for et selskab som Genmab vil helt sikkert hjælpe andre selskaber i sektoren, og det er jo fremragende. Vi har en fantastisk infrastruktur her i den nordiske region med mange gode selskaber, og de fortjener at få mere eksponering i forhold til den generelle befolkning og investorerne. Et godt eksempel som Genmab, der er godt på vej til at blive et vedvarende profitabelt selskab, vil helt sikkert hjælpe andre selskaber,” siger han til MedWatch.

Værdiskabelse, ikke eksponering

For Genmab selv vil optagelsen i C20 CAP-indekset også medføre en række positive aspekter.

”Jeg tror, det vil betyde, at vi får mere eksponering. Vi fokuserer dog fortsat på at skabe værdi, og i den forstand ændrer det her ikke vores daglige forretning. Men det er et privilegium at være inkluderet i det førende indeks, og det vil give os en bredere eksponering.”

Vil den eksponering også betyde flere udenlandske investorer i Genmab?

”Det er vanskeligt at forudsige, om det vil medføre flere udenlandske eller institutionelle investorer. Vi vil fortsætte med at fokusere på den daglige forretning og skabe fremragende nye lægemidler til patienter og værdi for aktionærerne. Det er det, der vil tiltrække investorer, både nationalt og internationalt. Og selvfølgelig vil eksponeringen nok hjælpe,” siger han og tilføjer:

Travlt 2014

”Vi vil fokusere på et meget spændende og travlt 2014 med flere data fra vores førende kandidat, ofatumumab (lægemidlet Arzerra mod cancertypen kronisk lymfatisk leukæmi, red.), og flere nyheder på udviklingen af daratumumab (lægemiddelkandidat til behandling af kræft i knoglemarven, myelomatose, red.). Ved at blive handlet i det førende indeks vil både selskabet og disse udviklinger være mere synlige for investorer.”

Hvor stor en effekt vil optagelsen i C20 og den øgede eksponering have i forhold til fremtidige drøftelser om partnerskabsaftaler?

”Jeg tror ikke, det vil have en stor effekt, men alle ting hjælper. Genmab er generelt virkelig god til at lukke nye partnerskabsaftaler. Som du måske så i går, så udvidede vi et af nøglesamarbejderne, med Janssen, og under min ledelse har vi tilføjet ni nye partnere til de tre partnerskaber, som man havde før 2010. Og der er flere på vej. Mere eksponering og synlighed omkring det, som selskabet har opnået og beskæftiger sig med, vil muligvis også øge opmærksomheden fra potentielle partnere, men det vil dog ikke direkte stimulere nye partnerskabsaftaler, for der er det eneste relevante parameter vores evner.”

Læs mere om udvidelsen af Janssen-samarbejdet her.

Stolt over comeback

For Genmab vil der være tale om et comeback i eliteindekset, hvor aktien var noteret i perioden 2007-2010.

I perioden 2008 til 2010 blev 70 pct. af Genmabs medarbejdere afskediget som følge af både forfejlede og udskudte lægemiddelkandidater. Det betød ifølge Jan van de Winkel, at han overtog en stærkt decimeret medarbejderstab, der med topchefens egne ord følte sig "ret ensom".

Det skete tilbage i juni 2010, da han afløste amerikaneren Lisa Drakeman, som efter en mildest talt turbulent tid valgte at gå på pension.

Flere stillede dengang spørgsmålstegn ved, om Jan van de Winkel med sin baggrund som forskningsdirektør i Genmab havde de fornødne evner til at varetage aktionærernes interesse. Da han overtog roret i Genmab, lå aktien lige under kurs 60. I dag ligger den til formiddag i kurs 225.

Og det er også en personlig stolt topchef, MedWatch snakker med.

”Jeg er stolt og føler mig meget privilegeret over denne anerkendelse fra OMX. Det markerer endnu et skridt i den udvikling, der er Genmab back-on-track. Det føles storartet at opleve denne udvikling. Det er endnu et skridt, men der kommer forhåbentlig mange, mange flere skridt i den rigtige retning i den nærmeste fremtid.”

  Lundbeck spotter solid gevinst i Genmab-felt  

 Genmab træder ind i det fine selskab

 Biotek-spidser tror på Genmab-effekt

 Biotek-triumf i sigte: Genmab styrer mod eliteindeks 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også