MedWatch

Mercks hepatitis-kandidat får Breakthrough-status

I en uge hvor FDA har haft stor fokus på sygdommen hepatitis C, har amerikanske Merck fået tildelt Breakthrough-status af landets lægemiddelstyrelse.

I løbet af den seneste uge har der fra de amerikanske medicinmyndigheder FDA's side været fokus på to lægemidler fra henholdsvis Johnson & Johnson og Gilead Sciences, som skulle evalueres at et rådgivningspanel sidst på ugen.

Men alt imens har en anden og noget mindre fremskreden lægemiddelkandidat mod leversygdommen opnået Breakthrough-status fra myndighederne. Det drejer sig om medicinalkæmpen Mercks kandidat MK-5172/MK-8742.

Siden sommeren 2012 har myndighederne haft mulighed for at give denne specielle status til eksperimentelle lægemidler, som kan forbedre behandlingen af livstruende sygdomme markant i forhold til eksisterende midler for at fremskynde udviklingen og godkendelsesprocessen. Det betyder bl.a., at et lægemiddel kan godkendes allerede efter den første kliniske testfase.

Merck oplyser i en pressemeddelelse, at man på en konference i Washington fra d. 1 til d. 5. november vil præsentere foreløbige data fra et fase 2b-studie, som man er i gang med at udføre med lægemiddelkandidaten som behandling hepatitis C patienter, som er ramt af genotype 1 af virussen.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier