Mercks hepatitis-kandidat får Breakthrough-status

I en uge hvor FDA har haft stor fokus på sygdommen hepatitis C, har amerikanske Merck fået tildelt Breakthrough-status af landets lægemiddelstyrelse.

I løbet af den seneste uge har der fra de amerikanske medicinmyndigheder FDA's side været fokus på to lægemidler fra henholdsvis Johnson & Johnson og Gilead Sciences, som skulle evalueres at et rådgivningspanel sidst på ugen.

Men alt imens har en anden og noget mindre fremskreden lægemiddelkandidat mod leversygdommen opnået Breakthrough-status fra myndighederne. Det drejer sig om medicinalkæmpen Mercks kandidat MK-5172/MK-8742.

Siden sommeren 2012 har myndighederne haft mulighed for at give denne specielle status til eksperimentelle lægemidler, som kan forbedre behandlingen af livstruende sygdomme markant i forhold til eksisterende midler for at fremskynde udviklingen og godkendelsesprocessen. Det betyder bl.a., at et lægemiddel kan godkendes allerede efter den første kliniske testfase.

Merck oplyser i en pressemeddelelse, at man på en konference i Washington fra d. 1 til d. 5. november vil præsentere foreløbige data fra et fase 2b-studie, som man er i gang med at udføre med lægemiddelkandidaten som behandling hepatitis C patienter, som er ramt af genotype 1 af virussen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også