Biotekselskab rejser 250 mio. kr. til kræftvaccine

Det tyske biotekselskab Immatics har gennemført en kapitalrejsning og har nu fået godt 250 mio. kroner på bankbogen til gennemførelse af fase 3-studier med et middel mod nyrekræft. Pengene kommer fra nuværende investorer, bl.a. én af verdens rigeste biotekfolk.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det tyske selskab Immatics Biotechnologies har netop lukket en serie D-finansieringsrunde, som har indbragt selskabet 34 mio. euro – svarende til omkring 252 mio. kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Immatics.

De mange millioner skal bruges på udviklingen af den lovende kandidat IMA901 til behandling af nyrekræft, herunder alle aktiviteter i forbindelse med ansøgning om godkendelse for midlet i både USA og Europa.

IMA901 er en såkaldt kræftvaccine, som består af 10 forskellige tumor-relaterede peptider (TUMAPs), som findes i de fleste patienter med såkaldt renalcellekarcinom (RCC). Projektet er i fase 3, og lægemidlet har opnået orphan drug-status i både USA og Europa til behandling af en bestemt undergruppe af disse nyrekræftpatienter. De endelige resultater fra fase 3-studierne forventes at foreligge i 2015.

Finansieringsrunden havde deltagelse fra eksisterende investorer som Wellington Partners, AT Impf og Dievini Hopp BioTech Holding. Sidstnævnte er en investeringsfond, som fokuserer på life science, og er oprettet af den tyske rigmand Dietmar Hopp.

Ifølge hjemmesiden FierceBiotech er han blandt de 10 rigeste personer i den globale biotekindustri med en personlig formue på små 36 mia. kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også