MedWatch

Biotekselskab rejser 250 mio. kr. til kræftvaccine

Det tyske biotekselskab Immatics har gennemført en kapitalrejsning og har nu fået godt 250 mio. kroner på bankbogen til gennemførelse af fase 3-studier med et middel mod nyrekræft. Pengene kommer fra nuværende investorer, bl.a. én af verdens rigeste biotekfolk.

Foto: Colourbox

Det tyske selskab Immatics Biotechnologies har netop lukket en serie D-finansieringsrunde, som har indbragt selskabet 34 mio. euro – svarende til omkring 252 mio. kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Immatics.

De mange millioner skal bruges på udviklingen af den lovende kandidat IMA901 til behandling af nyrekræft, herunder alle aktiviteter i forbindelse med ansøgning om godkendelse for midlet i både USA og Europa.

IMA901 er en såkaldt kræftvaccine, som består af 10 forskellige tumor-relaterede peptider (TUMAPs), som findes i de fleste patienter med såkaldt renalcellekarcinom (RCC). Projektet er i fase 3, og lægemidlet har opnået orphan drug-status i både USA og Europa til behandling af en bestemt undergruppe af disse nyrekræftpatienter. De endelige resultater fra fase 3-studierne forventes at foreligge i 2015.

Finansieringsrunden havde deltagelse fra eksisterende investorer som Wellington Partners, AT Impf og Dievini Hopp BioTech Holding. Sidstnævnte er en investeringsfond, som fokuserer på life science, og er oprettet af den tyske rigmand Dietmar Hopp.

Ifølge hjemmesiden FierceBiotech er han blandt de 10 rigeste personer i den globale biotekindustri med en personlig formue på små 36 mia. kroner.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier