MedWatch

Teva vil fyre 5000 medarbejdere

Den pressede kopigigant har besluttet sig for at skille sig af med en stor luns af sine ansatte og bruge de sparede penge på forskning.

Foto: Teva, PR

Den israelske medicinal-kopiproducent Teva Pharmaceuticals vil reducere medarbejderstaben med 5000 ansatte, rapporter Bloomberg News.

Omkostninger skal ligeledes reduceres med 2 mia. dollar ved slutningen af 2017. Heraf 1 mia. dollar ved udgangen af 2014, hvor selskabet også venter, at reduktionen af medarbejderstaben er gennemført.

Selskabet planlægger at bruge en del af de penge, som fyringerne sparer Teva for, på forskning og udvikling.

Israelske Teva, som er verdens største kopikoncern, er presset på indtjeningen. Paradoksalt nok som følge af patentudløb til trods for, at koncernen tjener en stor del af sine penge på originalproducenters patentudløb. Men selskabet har ikke formået at kapitalisere på de utallige patentudløb, som markedet ellers for tiden er præget af.

Tevas halvårsregnskab for 2013 viste en bundlinje, som er styrtdykket til bare 178 mio. dollar mod 1.722 mio. dollar i samme periode sidste år. Med til historien hører dog, at selskabet har haft ekstraordinære udgifter på 1.435 mio. dollar som følge af indgåede forlig i sager om patentkrænkelser.Omsætningen i første halvår 2013 faldt fra 10,1 mia. dollar til 9,8 mia. dollar.

 Kopigigant vinder patentsag

 Forlig sender Tevas indtjening i bund 

 Fulgte du med i medicinalverdenen i september?

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier