MedWatch

Dvd-teknologi skal analysere blodprøver

En tidligere bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) på 2,5 mio. euro gør, at et forskerhold fra DTU nu er tæt på at etablere en virksomhed på baggrund af helt ny teknologi til analyse af blodprøver. Nye midler skal realisere drømmen.

Foto: Colourbox

Først fik Anja Boisen, professor ved DTU Nanotech, og hendes forskningshold 2,5 mio. euro, lige over 18,5 mio. kr., til at forske i udviklingen af et apparat, som kan opdage betændelsessygdomme på en smartere måde, end hvad tilfældet er i dag. Seneste bevilling er langt mindre, kun 1,1 mio. kr., men den er givet som en såkaldt ”proof of concept”-bevilling, hvilket betyder, at pengene er bevilget, fordi forskningen indeholder et kommercielt potentiale.

”Der er endnu ikke nogen virksomhed bag teknologien, men der ligger en del patenter bagved, hvor af nogle af disse er i samarbejde med en rigtig god gruppe i Taiwan,” siger Anja Boisen til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier