MedWatch

Hvor er industri-samarbejdet i super-kræftcenter?

Samarbejdet med industrien er begrænset i et dansk kræftcenter, der netop er prisbelønnet for dets verdensklasse-forskere. Professoren har to forklaringer på det.

Foto: Colourbox

Biotek har været for kriseramt til at investere i hospitalsforskningen, og hospitalets nyudråbte verdensklasse-forskere gør ikke nok for at række hånden ud til industrien og promovere de seneste top-resultater inden for cancer-forskningen.

Det siger professor og overlæge Inge Marie Svane, der leder Center for Cancer Immun Terapi på Herlev Hospital. Enheden, der netop har modtaget Region Hovedstadens sundhedspris "Global Excellence", forsker i, hvordan vores eget immunsystem kan bruges til at bekæmpe modermærkekræft. Immunceller suges ud af en kræftpatients svulst, behandles i laboratorium, så de bliver flere og stærkere, hvorefter de sættes tilbage i patienten og slår kræftceller ihjel. Centeret er det eneste af sin art i Danmark og er førende i Europa inden for såkaldt T-celleterapi, fremgår det af en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier