MedWatch

Læger tjekkes for skyggekonti

Region Hovedstaden undersøger, om andre læger på Rigshospitalet end Peer Grande har modtaget penge fra medicinalindustrien i strid med reglerne.

Foto: Colourbox

Rigshospitalet har iværksat en undersøgelse af alle kliniske forsøg, som er i gang på hospitalet i øjeblikket. Undersøgelsen skal afdække, om andre læger end overlæge, dr. med. Peer Grande i strid med reglerne har modtaget penge for forskningsforsøg direkte fra medicinalvirksomheder.

Baggrunden for undersøgelsen er Jyllands-Postens afsløring af, at en af Rigshospitalets førende hjertelæger, Peer Grande, har fået overført mere end 2 mio. kr. til sin private bankkonto fra to medicinalvirksomheder, MSD og Pfizer, for to kliniske forsøg, som han har været ansvarlig for.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier