CEO: Mange investorer og stiftere er urealitiske

CEO David H. Solomon fra Zealand Pharma mener, at en del stiftere og investorer har urealistiske forventninger til egen formåen. Og han har et bud på, hvad der skal til for at skabe vækstvirksomheder.
Foto: Zealand Pharma/PR
Foto: Zealand Pharma/PR

Fejlinvesteringer i dansk biotek har skræmt investorer væk, men det er et stykke ad vejen selvforskyldt. Og desværre har en del investorer og stiftere fortsat helt urealistiske forventninger til egen formåen.

Det er et par af de kontante budskaber fra CEO David H. Solomon, Zealand Pharma, i en klumme i dagbladet Børsen i dag. Heri skriver direktøren blandt andet, at det halter med udviklingen af nye vækstvirksomheder i dansk biotek, ”og erfaringerne fra fejlinvesteringer i de seneste årtier har skræmt mange investorer”:

”Det er nok langt hen ad vejen selvforskyldt, da mange investeringer i biotekunderskoven tidligere har været baseret på alt for lange tidshorisonter og en for ensidig fokus på at skabe lige de medicinske gennembrud, der kan være fundamentet for nye blockbustere, dvs. medicin, der omsætter i milliardklassen.”

Kortere fra idé til produkt

Han tilføjer, at det er nødvendigt, at der er langt kortere tid fra idé til produkt, end der er i dag:

”Jeg møder investorer og stiftere af biotekvirksomheder, der alle drømmer om at bringe deres virksomheds produkter ud på verdensmarkedet. Desværre er drømmen ofte næret af helt urealistiske forventninger til egen formåen og hastighed og en helt utilstrækkelig finansiering,” skriver Solomon.

Han efterlyser i klummen både flere samarbejder og en dansk-international investeringsfond, der kan sætte skub i udviklingen af nye virksomheder. Det vil sige en fond, der både får kapital fra staten, danske og internationale investorer.

Zealand Pharma i nyt amerikansk samarbejde

Zealand-CEO: Nu begynder omvæltningen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også