MedWatch

Intet trumfkort til Novo-konkurrenter

Novo-rivaler når ikke effektmål i studie af diabetespille i forhold til hjerte-kar-risici.

Novo Nordisks konkurrenter på markedet for diabetesmedicin, medicinalselskaberne Bristol-Myers Squibb og AstraZeneca, har ikke kunnet vise, at deres diabetespille, Onglyza, yder beskyttelse mod hjerte-kar-komplikationer.

Til gengæld viser et fase 4-studie, at hjerte-kar-risiciene heller ikke øges sammenlignet med placebo. Det fremgår af en meddelelse fra selskaberne.

Fase 4 studiet - Savor-Timi-53 - er gennemført i type 2-diabetikere særligt disponeret for hjerte-kar-sygdomme og sammenligner patienter, der fik tilføjet Onglyza til deres behandling med patienter, der fik tilføjet placebo.

Havde Onglyza, der tilhører klassen af DPP-4-hæmmere, vist sig at kunne reducere hjerte-kar-risiciene, ville medicinalvirksomhederne have fået et ekstra kort at spille i markedsføringen af deres diabetespille.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier