MedWatch

Intet trumfkort til Novo-konkurrenter

Novo-rivaler når ikke effektmål i studie af diabetespille i forhold til hjerte-kar-risici.

Novo Nordisks konkurrenter på markedet for diabetesmedicin, medicinalselskaberne Bristol-Myers Squibb og AstraZeneca, har ikke kunnet vise, at deres diabetespille, Onglyza, yder beskyttelse mod hjerte-kar-komplikationer.

Til gengæld viser et fase 4-studie, at hjerte-kar-risiciene heller ikke øges sammenlignet med placebo. Det fremgår af en meddelelse fra selskaberne.

Fase 4 studiet - Savor-Timi-53 - er gennemført i type 2-diabetikere særligt disponeret for hjerte-kar-sygdomme og sammenligner patienter, der fik tilføjet Onglyza til deres behandling med patienter, der fik tilføjet placebo.

Havde Onglyza, der tilhører klassen af DPP-4-hæmmere, vist sig at kunne reducere hjerte-kar-risiciene, ville medicinalvirksomhederne have fået et ekstra kort at spille i markedsføringen af deres diabetespille.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier