GSK udvider vaccineforretning med milliardopkøb

Britiske GlaxoSmithKline udvider nu sit fokus på vaccineområdet med et milliardopkøb af et selskab, som udvikler vaccineteknologiplatforme.

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) har opkøbt det schweiziske vaccineselskab Okairos AG for et kontantbeløb på omkring 1,86 mia. kroner. Det skriver briterne i en pressemeddelelse.

Baggrunden for handlen er, at privatejede Okairos har udviklet en vaccineplatform, som forventes at kunne spille en afgørende rolle i GSK’s udvikling af nye profylaktiske vacciner, som er rettet mod at forebygge infektioner, samt en ny type terapeutiske vacciner, som er rettet mod at behandle infektioner og sygdomme, skriver selskabet.

Udover vaccineplatformen giver opkøbet GSK adgang til nogle få andre aktiver i de tidlige udviklingsfaser rettet mod sygdomme som hepatitis C, malaria, tuberkulose, ebola og HIV.

Ifølge aftalen får GSK fuldt ejerskab over Okairos, men i løbet af de næste par måneder vil man arbejde tæt sammen for at implementere arbejdsprocedurer, der sikrer frihed og råderum for den lille biotekvirksomhed fremover.

 GSK bevæger sig ind på Bavarians enemærker

 GSK og venturefond giver milliarder til ny biotek 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også