MedWatch

GSK udvider vaccineforretning med milliardopkøb

Britiske GlaxoSmithKline udvider nu sit fokus på vaccineområdet med et milliardopkøb af et selskab, som udvikler vaccineteknologiplatforme.

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) har opkøbt det schweiziske vaccineselskab Okairos AG for et kontantbeløb på omkring 1,86 mia. kroner. Det skriver briterne i en pressemeddelelse.

Baggrunden for handlen er, at privatejede Okairos har udviklet en vaccineplatform, som forventes at kunne spille en afgørende rolle i GSK’s udvikling af nye profylaktiske vacciner, som er rettet mod at forebygge infektioner, samt en ny type terapeutiske vacciner, som er rettet mod at behandle infektioner og sygdomme, skriver selskabet.

Udover vaccineplatformen giver opkøbet GSK adgang til nogle få andre aktiver i de tidlige udviklingsfaser rettet mod sygdomme som hepatitis C, malaria, tuberkulose, ebola og HIV.

Ifølge aftalen får GSK fuldt ejerskab over Okairos, men i løbet af de næste par måneder vil man arbejde tæt sammen for at implementere arbejdsprocedurer, der sikrer frihed og råderum for den lille biotekvirksomhed fremover.

 GSK bevæger sig ind på Bavarians enemærker

 GSK og venturefond giver milliarder til ny biotek 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier