MedWatch

Stenrig fond investerer mere i biotekselskab

Lauritzen Fonden er indirekte med i kapitaludvidelse i Meabco - og fondens investeringsselskab har etableret datterselskab i rehab-sektoren.

Lauritzen Fonden er mere end skiibsfart

Den stenrige fond Lauritzen Fondens investeringsselskab LF Investment ApS skyder mere kapital i biotekselskabet Meabco. Samtidig er selskabet gået ind i rehab-sektoren.

LF Investment ApS er moderselskab for Fondens ventureselskaber og har en portef¢lje af 11 mindre selskaber. Igennem selskabet investerer fonden i innovative opstartsfirmaer.

Som MedWatch tidligere har skrevet er LF Investment via selskabets ejerandel i Mama Mia Holding medejer af Meabco Holding, der ejer biotekselskabet Meabco A/S.

 Biotekselskab rejser kapital til brystkræft-middel 

Meabcos direktør og storaktionær Stig Løfberg har over for MedWatch oplyst, at selskabet netop har rejst kapital fra private investorer til videreudvikling af primært en lægemiddelkandidat mod brystcancer.

Adm. direktør i Lauritzen Fonden og LF Investment, Bent Østergaard, siger imidlertid til MedWatch, at LF Investment også er med i kapitalforhøjelsen i biotekselskabet:

”Ja, vi er med (i kapitalforhøjelsen, red.) via Mama Mia Holding,” siger han.

Store forventninger

Fonden, der ejer rederiet J. Lauritzen og er medejer af DFDS, skriver på sin hjemmeside positivt om investeringen i Meabco, at selskabet ”forsker i et banebrydende antikræftmiddel BP-C1, der kommer til at gøre en forskel i kræftbehandling. Både fordi den rent faktiske effekt er beviseligt bedre end eksisterende behandlinger såsom f.eks. kemoterapi, og også fordi, der næsten ikke er nogle bivirkninger ved produktet.”

Det er store, selvsikre ord i en biotekbranche, hvor forskere og iværksættere i hele verden jagter løsninger på kræftens gåder – men de færreste når i mål. Meabcos direktør Stig Løfberg selv mener, at selskabets lægemiddel mod brystkræft er så enestående, at det kan komme på markedet efter afslutningen af de igangværende fase 2b-forsøg. Han er dog på nuværende tidspunkt fåmælt omkring dataene.

Bent Østergaard, I er meget positive over for selskabet i jeres beskrivelse?

”Ja, det er rigtigt, det er vi sådan set også,” hedder det fra en ret ordknap direktør, der ikke vil sætte ord eller tal på fondens planer inden for life science. Der er dog ingen ambitioner om større investeringer på nuværende tidspunkt. Om life science-området siger han:

”Det kommer du nok til at høre lidt mere om senere, jeg kan ikke sige så meget på nuværende tidspunkt.”

Hvordan kan det være, at I kom med i Meabco?

”Det er efterhånden nogle år siden, vi fik en forespørgsel, om vi kunne være interesseret i at investere i det sammen med nogle andre, og det synes vi lød spændende. Og det er jo et godt formål, så vi synes, det kunne være sjovt at være med.”

Bent Østergaard sidder i bestyrelsen for Meabco.

Ny investering i rehab

Af 2012-regnskabet fra Lauritzen Fonden fremgår det dog også, at selskabet sidste år gik ind i life science via etablering af et datterselskab i rehab-sektoren,  Levitaid A/S - tidligere Dqpillo A/S - der arbejder inden for tryksår, også kaldet liggesår. I samme forbindelse købte selskabet rettighederne fra det tidligere Trialet A/S.

”Der findes i dag ingen eller få reelle produkter til at forhindre og afhjælpe tryksår. I plejesektoren og på hospitalerne bruger man puder, skumgummi-”klodser” og lignende til at løfte fødder fri af underlaget,” hedder det bl.a i årsrapporten.

Her har selskabet ansat Kirsten Sivertsen, der har udviklet oppustelige engangsluftpuder til aflastning af diverse legemsdele for at forhindre tryksår, skriver fonden. Det er således her, at det nye selskab vil sætte ind og indgå distributionsaftaler med flere forhandlere. Produktionen af puderne varetages af Modefa, Billingsfors, Sverige.

LF Investment har en egenkapital på godt 1,6 mia. kr. og balancen udgør knap 1,8 mia. kr.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier