MedWatch

Symphogen får tilført trecifret millionbeløb

Det danske biotekselskab Symphogen har for tredje gang på få år fået tilført et stort millionbeløb til den fortsatte forskning. Læs her, hvad pengene skal bruges på.

Foto: Symphogen

Mens mange biotekselskaber kæmper for at hive mindre millionbeløb hjem for at holde gang i driften, formår biotekselskabet Symphogen at hente kapital i milliardklassen.

Ventureselskabet Novo A/S og pensionskassen PKA har hver skudt 150 mio. kr. ind i Symphogen, mens Danica Pension deltager med 7,5 mio. kr.

Pengene er anden runde i den kapitaltilførsel, som tilbage i foråret 2011 gav Symphogen 750 mio. kr. fra blandt andet Novo A/S, PKA og den amerikanske kapitalfond Essex, hvormed der nu er tilført 1,05 mia. kr. til det danske biotekselskab.

"Provenuet vil blive anvendt til at videreudvikle og øge Symphogens patentbeskyttede cancer-pipeline," skriver selskabet i en meddelelse.

Ny mand i bestyrelsen

I forbindelse med kapitaltilførslen ændrer selskabet også i bestyrelsen. Ind kommer dr. Anthony Tolcher, administrerende direktør og medstifter af det amerikanske kræftforskningscenter START.

"Symphogens likviditet på mere end DKK 750 mio. og dr. Tolchers indtræden i bestyrelsen giver os mulighed for at gennemføre vores strategi. Dr. Tolcher vil tilføre væsentlig ekspertise inden for udvikling af cancerlægemidler og medbringer desuden, som førende onkolog, stor viden inden for tidlig eksperimentel cancerbehandling," udtaler Kirsten Drejer, adm. direktør i Symphogen, i meddelelsen.

Store roser fra Novo

Henrik Gürtler, adm. direktør for Novo A/S, er også ganske godt tilfreds med tilførslen af de nye millioner og pointerer vigtigheden af investeringen.

“Dette er Danica Pensions første aktive investering i Symphogen, hvor de deltager på uafhængig basis frem for som kommanditist i en venturefond. Også PKA, som foretog deres første investering i Symphogen for knapt to år siden, har væsentligt forøget deres engagement i virksomheden i denne finansieringsrunde," udtaler han i meddelelsen og uddyber.

"Dette er temmelig usædvanligt i dagens venturemarked. Begge parter har på denne måde vist, at de i høj grad støtter Symphogens fokus, virksomhedens evne til at træffe strategiske beslutninger og – naturligvis – få lægemidlerne frem til markedet,” lyder det fra Henrik Gürtler.

Stærk vækst på både top- og bundlinje

Nyheden kommer i forlængelse af onsdagens offentliggørelse af årsrapporten for 2012. Her fremgik det, at Symphogen var lykkes med få toplinjen til at vokse ganske markant til 180 mio. kr. Det er højere end de sidste fire års toplinje – tilsammen. I 2011 landede omsætningen på blot 9 mio. kr.

Også selskabets bundlinje viste mærkbar fremgang. Det danske biotekselskab kom ud af 2012 med et underskud på 119,96 mio. kr. mod 294,20 året før.

”Jeg regner med, og håber bestemt på, at selskabets positive udvikling vil fortsætte. Der er intet, der tyder på noget andet,” sagde Kirsten Drejer, adm. direktør i Symphogen, i går til MedWatch.

I regnskabet gjorde Sympogen samtidig opmærksom på, at man i 2013 vil afsætte endnu flere ressourcer til at fokusere på udviklingen af sine platform-teknologier. Ambitionen er, at man den vej igennem fortsat kan udvikle flere konkurrencedygtige produktkandidater.

 Symphogen øger toplinjen markant

 Symphogen pioner inden for ny kræftbehandling 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier